Donald Tusk îl felicită pe Trump și îl invită la un summit UE-SUA (surse)

Donald Tusk îl felicită pe Trump și îl invită la un summit UE-SUA (surse)

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a felicitat vineri pe Donald Trump pentru alegerea la președinția Statelor Unite, reiterând invitația de a participa la un summit UE-SUA, a anunțat o sursă europeană, informează AFP.

"Azi am vorbit la telefon cu @realDonaldTrump și @Poroshenko ", a scris Tusk pe Twitter , făcând referire la discuții succesive cu președintele ales american și președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Potrivit unei surse europene, Donald Tusk l-a felicitat pe Trump și l-a invitat la un summit între Uniunea Europeană și Statele Unite. El a pus accentul de asemenea pe o "cooperare transatlantică", ce include problema ucraineană.

Donald Trump i-a mulțumit lui Donald Tusk pentru invitație și l-a invitat la rândul său la o întâlnire la Casa Albă înainte de orice summit, după ce va fi învestit președinte al SUA, potrivit aceleiași surse.

După alegerea lui Donald Trump pe 9 noiembrie, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Donald Tusk l-au invitat împreună pe președintele ales la un summit UE-SUA cât mai curând posibil.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante