Donald Tusk îl felicită pe Trump și îl invită la un summit UE-SUA (surse)

Donald Tusk îl felicită pe Trump și îl invită la un summit UE-SUA (surse)

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a felicitat vineri pe Donald Trump pentru alegerea la președinția Statelor Unite, reiterând invitația de a participa la un summit UE-SUA, a anunțat o sursă europeană, informează AFP.

"Azi am vorbit la telefon cu @realDonaldTrump și @Poroshenko", a scris Tusk pe Twitter, făcând referire la discuții succesive cu președintele ales american și președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Potrivit unei surse europene, Donald Tusk l-a felicitat pe Trump și l-a invitat la un summit între Uniunea Europeană și Statele Unite. El a pus accentul de asemenea pe o "cooperare transatlantică", ce include problema ucraineană.

Donald Trump i-a mulțumit lui Donald Tusk pentru invitație și l-a invitat la rândul său la o întâlnire la Casa Albă înainte de orice summit, după ce va fi învestit președinte al SUA, potrivit aceleiași surse.

După alegerea lui Donald Trump pe 9 noiembrie, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Donald Tusk l-au invitat împreună pe președintele ales la un summit UE-SUA cât mai curând posibil.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile