Donald Tusk îl felicită pe Trump și îl invită la un summit UE-SUA (surse)

Donald Tusk îl felicită pe Trump și îl invită la un summit UE-SUA (surse)

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a felicitat vineri pe Donald Trump pentru alegerea la președinția Statelor Unite, reiterând invitația de a participa la un summit UE-SUA, a anunțat o sursă europeană, informează AFP.

"Azi am vorbit la telefon cu @realDonaldTrump și @Poroshenko", a scris Tusk pe Twitter, făcând referire la discuții succesive cu președintele ales american și președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Potrivit unei surse europene, Donald Tusk l-a felicitat pe Trump și l-a invitat la un summit între Uniunea Europeană și Statele Unite. El a pus accentul de asemenea pe o "cooperare transatlantică", ce include problema ucraineană.

Donald Trump i-a mulțumit lui Donald Tusk pentru invitație și l-a invitat la rândul său la o întâlnire la Casa Albă înainte de orice summit, după ce va fi învestit președinte al SUA, potrivit aceleiași surse.

După alegerea lui Donald Trump pe 9 noiembrie, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Donald Tusk l-au invitat împreună pe președintele ales la un summit UE-SUA cât mai curând posibil.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS