Donald Tusk nu candidează la preşedinţia Poloniei

Donald Tusk nu candidează la preşedinţia Poloniei

Preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, aflat la finalul mandatului, a anunţat marţi că nu va candida la preşedinţia ţării sale, transmite DPA.

"După o reflecţie profundă, am luat decizia de a nu candida", a declarat Tusk la Bruxelles reporterilor de la TVN24 şi Polsat News.

Fost premier al Poloniei din 2007 până în 2014, înainte de a deţine funcţia în cadrul UE, politicianul a afirmat că opoziţia poate câştiga alegerile, dar pentru asta are nevoie de o candidatură care "să nu fie împovărată de un bagaj de decizii dificile, nepopulare". El a precizat că şi-a anunţat decizia mai devreme decât intenţionase, pentru a nu îngreuna procesul de selecţie a candidatului Coaliţiei Civice.

Alegerile prezidenţiale din Polonia sunt programate la primăvară. Preşedintele în exerciţiu, Andrzej Duda, susţinut de partidul de guvernământ Lege şi Justiţie, este eligibil pentru un nou mandat de cinci ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina