Donald Tusk se declară nerăbdător să discute ''în detaliu'' cu Boris Johnson

Donald Tusk se declară nerăbdător să discute ''în detaliu'' cu Boris Johnson

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a felicitat miercuri pe noul premier britanic Boris Johnson şi s-a declarat nerăbdător să discute "în detaliu" despre cooperarea lor, relatează AFP.

"Abia aştept să ne întâlnim pentru a discuta, în detaliu, despre cooperarea noastră", a scris Donald Tusk, aflat la conducerea instituţiei care îi regrupează pe şefii de stat şi de guvern din UE, într-un scurt mesaj.

"Dragă domnule Johnson, dragă Boris", şi-a început Tusk mesajul în care îl felicită pe Boris Johnson pentru desemnarea în postul de prim-ministru.

Consiliul European este instanţa care stabileşte orientările şi fixează liniile roşii echipei de la Comisia Europeană şi negociatorului-şef Michel Barnier în discuţiile despre Brexit.

Donald Tusk, care nu ezită ca deseori să deplângă alegerea Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, a stârnit o polemică în relaţia cu Londra întrebându-se "ce loc special în Infern" le va fi rezervat "celor care au promovat Brexit-ul fără ca măcar să redacteze un plan pentru a realiza acest lucru în deplină securitate".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”