Donațiile caritabile în SUA au atins nivelul record de 373 miliarde de dolari în 2015

Donațiile caritabile în SUA au atins nivelul record de 373 miliarde de dolari în 2015

Americanii donează organizațiilor caritabile și non-profit o sumă record de peste un miliard de dolari pe zi, potrivit raportului anual "Giving USA" publicat marți, informează AP.

Potrivit acestui document elaborat de Giving USA Foundation, în colaborare cu Universitatea din Indiana, donațiile caritabile din partea persoanelor fizice, fundațiilor și corporațiilor a atins un nivel record de 373,25 miliarde de dolari în 2015, în creștere cu 4% față de precedentul record de 359 miliarde de dolari stabilit în 2014.

"Americanii adoptă filantropia într-un nivel fără precedent", a declarat președintele Giving USA Foundation, W. Keith Curtis.

Cu toate acestea, datele scot în evidență faptul că, în 2015, donațiile venite de la persoane fizice au reprezentat 2% din veniturile disponibile, față de 2,4% în 2000.

Chiar și așa, persoanele fizice au fost responsabile pentru 264,58 miliarde de dolari, peste două treimi din donațiile caritabile totale înregistrate anul trecut în SUA. Mega-donațiile, adică cele în valoare de cel puțin 100 de milioane de dolari, s-au ridicat la 3,3 miliarde de dolari în 2015, în timp ce donațiile mai mici, adică cele cuprinse între 10 și 20 de dolari, au ajutat la creșterea cu 3,8% în ritm anual a donațiilor totale făcute de persoanele fizice.

Donațiile venite din partea fundațiilor au crescut cu 6,5%, până la 58,5 miliarde de dolari, donațiile corporațiilor au crescut cu 3,9%, până la 18,45 miliarde de dolari, iar sumele alocate în testamente pentru scopuri caritabile s-au cifrat la 31,8 miliarde de dolari.

În ceea ce priește beneficiarii donațiilor caritabile, organizațiile religioase au fost de departe pe primul loc, primind 119,3 miliarde de dolari (în creștere cu 2,6% comparativ cu 2014), urmate de organizațiile care se ocupă de educație cu 57,48 miliarde de dolari (în creștere cu aproape 9%) și serviciile umane cu 45,2 miliarde de dolari. Singurul sector care a înregistrat un declin în 2015 a fost donațiile către fundații, care au scăzut cu 3,8%, până la 42,3 miliarde de dolari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului