Dorin Cioabă, „regele rromilor”, a fost reținut

Dorin Cioabă, „regele rromilor”, a fost reținut

Dorin Cioaba, autotintitulat "regele rromilor", a fost retinut de catre politisti pentru 24 de ore, anunta B1 TV.

stirea se actualizeaza

Doua autoturisme de lux si aproape 250.000 de euro, in lei si valuta, au fost confiscati de politisti in urma celor 28 de perchezitii facute miercuri dimineata, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor cu prejudiciu de peste 5 milioane euro. Trei barbati implicati au fost retinuti. Sotia lui Dorin Cioaba, Sighisoara, a fost si ea ridicata, miercuri, de catre politisti, informeaza News.ro.

Potrivtit Inspectoratului General al Politiei Romane, in urma celor 28 de perchezitii facute de politistii din Mehedinti si ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane in judetele Mehedinti, Timis, Arges, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum si in municipiul Bucuresti, la persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscala si spalarea banilor, au fost confiscate doua masini de lux, precum si 792.500 de lei, 47.935 de euro si 800 de dolari si 97.000 de lei in cont bancar.

De asemenea, trei barbati cu varste cuprinse intre 33 si 37 de ani, din Strehaia, au fost retinuti pentru 24 de ore.

Una dintre perchezitii a avut loc la locuinta din Sibiu a lui Dorin Cioaba, autointitulat rege al romilor. Sotia acestuia, Sighisoara, a fost ridicata de politisti si dusa la audieri.

Dorin Cioaba a spus ca sunt vizate doua societati administrate de catre Sighisoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi in valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii sustin ca sunt fictive.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria