Dorneanu - sesizare Belina: Se dovedește o speță complexă și destul de grea

Dorneanu - sesizare Belina: Se dovedește o speță complexă și destul de grea

Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, a calificat drept "complexă" solicitarea președintelui Senatului de a se constata conflictul juridic între Guvern și DNA în cazul Belina, solicitare care este discutată joi și despre care a spus că va fi tratată "cu toată seriozitatea".

Întrebat dacă este o decizie grea având în vedere că instanța constituțională s-a mai pronunțat pe o speță similară, șeful CCR a replicat: "La o asemenea întrebare atât de provocatoare nu vă răspund. Nu cred că m-am pronunțat la o așa o speță și vă rog să vă uitați bine la tot ce am spus, pentru că veți merge în altă parte, la altceva. (...) Mă întrebați de cauza de azi după ce ne vom pronunța. O să vă dau declarațiile de rigoare".

Dorneanu a subliniat că este o speță care va fi tratată "cu toată seriozitatea", "complexă și destul de grea".

El a rugat să fie așteptat rezultatul dezbaterilor, întrebat despre o eventuală amânare pentru aprofundarea cauzei și dacă o hotărâre de Guvern are același regim ca și o ordonanță de urgență.

"De ce să anticipez? Stați să vedem rezultatul dezbaterilor, să ascultăm părțile și vă vom spune după deliberări. (...) De ce mă puneți să fac aprecieri prin care să anticipez oarecum soluția? De ce mă puneți în situația voită, încercată de a greși? (...) Puteți să asistați la dezbaterile din plen și la sfârșit (...) vom lua o hotărâre în funcție de rezultatul lor. O să primiți și un comunicat și eventuale declarații", a afirmat președintele CCR.

Potrivit acestuia, nu contează faptul că pentru susținerea sesizării va pleda personal ministrul Justiției, Tudorel Toader. El a adăugat că oricine putea să reprezinte Guvernul. Anterior, ministrul Toader anunțase că a primit delegare de la premierul Mihai Tudose pentru a pleda la CCR în acest caz.

"Nu îmi plac jocurile la Loto și de aceea nici nu îmi plac anticipările pe care le căutați provocator ca să mă prindeți cumva în ofsaid", a spus Dorneanu.

Curtea Constituțională a României discută joi cererea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a se constata conflictul juridic între Guvern și DNA ca urmare a cercetării privind legalitatea hotărârilor Executivului prin care părți din insula Belina și brațul Pavel au trecut din proprietatea statului în cea a județului Teleorman.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…