Dosar penal deschis după ce un candidat PSD la Consiliul Local Sector 1 a fost prins cu peste o sută de procese verbale asupra sa. El spune că erau necesare pentru numărătoarea paralelă

Dosar penal deschis după ce un candidat PSD la Consiliul Local Sector 1 a fost prins cu peste o sută de procese verbale asupra sa. El spune că erau necesare pentru numărătoarea paralelă

Polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal in rem, adică doar pentru faptă, în cazul individului prins în Sectorul 1, cu peste o sută de procese verbale asupra sa, au declarar surse judiciare pentru G4Media.ro. Acuzația este de falsificare prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale și, potrivit legii, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Deocamdată nimeni nu a fost pus sub învinuire, conform surselor.

Luni seara, polițiștii au făcut mai multe audieri, în cursul cărora candidatul PSD le-a explicat că ar fi vorba despre procese verbale necesare numărătorii paralele.

Acum autoritatea electorală trebuie să verifice documentele și să le comunice polițiștilor dacă varianta acestuia se confirmă, au mai explicat sursele G4Media.ro. După audieri, social- democratul a fost lăsat în libertate, fără să se ia vreo măsură împotriva sa. Bărbatul a fost surprins cu materialele electorale într-o încăpere a Direcției de Salubrizare, care a fost sigilată de oamenii legii. Potrivit unor surse, cel mai probabil acolo era stabilită organizarea numărătorii paralele.

Cazul a dus la un scandal uriaș în Sectorul 1. Într-o înregistare video postată pe Facebook, Clotilde Armand, prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, l-a acuzat pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului. Vezi mai multe detalii aici.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 ...