Dosarele Kennedy: Donald Trump amână publicarea unor documente "sensibile"

Președintele american Donald Trump a aprobat joi publicarea a mii de dosare privind asasinarea președintelui american John F. Kennedy, dar a amânat dezvăluirea unor documente "sensibile", au indicat responsabili ai administrației sale, citați de AFP.

Se aștepta publicarea a 3.100 de dosare secrete, ceea ce reprezintă zeci sau chiar sute de mii de documente.

Potrivit unor responsabili ai administrației Trump, președintele american a dat curs recomandării CIA, FBI și a altor servicii de informații privind amânarea anumitor documente legate de moartea lui John F. Kennedy în 22 noiembrie 1963. După peste 50 de ani, numeroase teorii ale conspirației continuă să circule în legătură cu acest asasinat.

Reprezentanți ai poliției și serviciilor de informații au cerut ca anumite documente legate de probleme de securitate națională să nu fie făcute publice.
,
Donald Trump a acceptat și le-a dat șase luni pentru a explica motivele pentru care nu au fost publicate aceste documente, potrivit unor responsabili ai administrației de la Washington, care s-au exprimat sub rezerva anonimatului.

"Mai există încă informații sensibile în dosare", a subliniat un oficial, referindu-se în special la cele despre informatori și rolurile lor specifice în cadrul investigațiilor.

"Președintele dorește să se asigure de o transparență completă de mai sus" și "dorește să publice aceste informații cât mai curând posibil", a declarat același responsabil.

O comisie de anchetă lansată la câteva zile după moartea carismaticului președinte de 46 de ani a ajuns la concluzia că acesta a fost ucis de fostul marinar Mark Harvey Oswald, care a acționat singur.

Această concluzie oficială nu a fost niciodată suficienta totuși pentru a înăbuși ipotezele unei conspirații împotriva celui de-al 35-lea președinte american la Dallas, Texas.

Sute de cărți și filme au alimentat teza conspirației, menționând adversari din timpul Războiului Rece, cum ar fi Uniunea Sovietică și Cuba, precum și mafia și chiar pe vicepreședintele Lyndon B. Johnson.

Dar experții nu se așteptau la revelații mari în sutele de mii de pagini dezvăluite joi și nici teoria conspirației nu dispare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită