Dosarul 'Flora', în care se cere urmărirea penală a lui Băsescu, mutat la ÎCCJ

Dosarul 'Flora', în care se cere urmărirea penală a lui Băsescu, mutat la ÎCCJ

Cererea procurorilor de redeschidere a urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul "Flora" a fost trimisă de Tribunalul București la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Joi, Tribunalul București a decis că nu are competența să judece acest dosar și a trimis cauza la Instanța supremă.

Cererea de mutare a dosarului a fost făcută, joi, de avocații lui Traian Băsescu, pe motiv că fostul președinte este acum parlamentar și astfel competența îi revine Instanței supreme.

Dosarul a fost redeschis de procurori după ce omul de afaceri Cătălin Năstase a depus o plângere pentru abuz în serviciu, în care îl reclamă pe Traian Băsescu pentru că ar fi retrocedat ilegal în 2003, pe vremea când era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătrați în zona Dămăroaia.

Pe terenul respectiv a fost construit complexul comercial Flora și ar fi ajuns la fostul deputat Dumitru Puzdrea. Cătălin Năstase susține că Traian Băsescu ar fi făcut abuz în serviciu când a avizat retrocedarea acelui teren, prejudiciul fiind de peste 100 milioane de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro