Dosarul Ridzi în PSD! Sau cum au băut Țoapa și Penalul un „JUS” pe BANII NOȘTRI

Dosarul Ridzi în PSD! Sau cum au băut Țoapa și Penalul un „JUS” pe BANII NOȘTRI

Dosarul Ridzi, „PLAGIAT” de PSD! DNA a anunțat luni că a început urmărirea penală a lui MELEȘTEU CRISTIAN, director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și uz de fals. 

În cursul anului 2013, suspectul Meleșteu Cristian, în calitate de director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și sub pretextul desfășurării proiectului studențesc ED-ECO Sport, a organizat la un hotel din Poiana Brașov o tabără politică de dezvoltare personală și leadership pentru organizația de tineret a unui partid politic, spune DNA. 

De aici încep problemele! Flux24  scrie că apar detalii explozive în acest caz care indică că nume importante din PSD urmează a fi vizate.

Conform Jurnalului de Argeș, liderul organizației de tineret, TSD Argeș, care a organizat evenimentul pe bani publici, este Georgiana Drăghici, soția deputatului PSD Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaților, fost consilier al premierului Victor Ponta.

Ponta a participat la Pitești la botezul fiicei soților Drăghici.

Meleșteu Cristian este finul lui Mircea Drăghici.

Georgiana Drăghici a anunţat că-şi dă demisia din funcţia de preşedinte al TSD Argeş şi că se retrage din viaţa politică, anunță Jurnalul de Argeș.

Georgiana Draghici a fost consilier al europarlamentarului Daciana Sârbu. Abia acum începe balul, a scris Turcescu pe facebook comentând articolul.

Procurorii s-au sesizat după ce fotografii au fost publicate pe facebook tocmai de TSD Pitești. În fotografii, după cum se poate vedea mai jos, apare și Penalul. Dar la eveniment a fost prezentă și Țoapa cu Zurgălăi.

Titlul este „Tabără politică 22-24 noiembrie 2013”, iar explicația este cât se poate de compromițătoare: „În perioada 22-24 noiembrie, TSD Argeș a organizat «Tabăra politică de dezvoltare personală și leadership», eveniment la care au participat 130 de tineri, reprezentanți ai organizațiilor din întreg județul. Programul taberei a cuprins activități de team-building, socializare și coeziune, motivare și dezvoltare și cursuri de comunicare politică”. Pozele și albumul de la acea tabără de la Poiana Brașov figurează și acum pe contul de Facebook al TSD Pitești, susține JA.

Concret, tabăra politizată a avut loc în perioada 22-24 noiembrie 2013, la doar o lună și jumătate după ce Georgiana Drăghici, soția deputatului Mircea Drăghici, fusese aleasă președinte al TSD Argeș. Tabăra a costat peste 200 milioane lei vechi, bani proveniți integral de la Ministerul Tineretului și Sportului și nu a fost finanțată în niciun fel de PSD. Și tocmai asta investighează procurorii anticorupție: cum a fost posibil ca o tabără să fie politizată pe bani publici destinați unei tabere... apolitice, scrie Jurnalul de Argeș.

NOI NUME

 „În tabăra de la Poiana Brașov au mers 20 de membri ai TSD Pitești. Din câte știu, niciunul dintre aceștia nu a fost chemat până acum la audieri la DNA. La tabăra din noiembrie 2013 a venit și ne-a vorbit inclusiv actualul președinte al TSD, Gabriel Petrea, care pe vremea aceea era secretar general al organizației. A mai fost de la nivel național Ioana Pop, care era vicepreședinte TSD și domnul Dunca, fostul președinte ANPC și care era președintele Consiliului Național TSD. Georgiana Drăghici ne-a spus în noiembrie 2013 că vom merge într-o excursie la Poiana Brașov. N-am pus întrebări legat de cine plătește, atât timp cât nouă nu ni s-a luat niciun ban. Legat de tematica acelei excursii, da, putem să îi spunem școală politică, în care am mai învățat și niște lucruri de la cei mai de sus. S-au dat și diplome de participare din partea TSD Argeș”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș Cătălin Costescu (fost Lădescu), președintele TSD Pitești.Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 De citit...

5 Răsturnare de situație? „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele” / Avocatul Simonei Halep atacă Quantum Nutrition Inc: „Tribunalul de la Londra a d…