Două lucrări de Adrian Ghenie, vândute la Londra cu peste 2 milioane de lire sterline

Două lucrări de Adrian Ghenie, vândute la Londra cu peste 2 milioane de lire sterline

Două lucrări ale pictorului român Adrian Ghenie au fost vândute cu o sumă totală care depășește 2 milioane de lire sterline, în cadrul unei licitații de artă contemporană organizate de Casa Sotheby's din Londra în 28 iunie, se arată pe site-ul casei de licitații.

Prima lucrare, intitulată "The Hunted" (2010) și estimată de casa de licitații la 400.000-600.000 de lire sterline, a fost achiziționată în cadrul Contemporary Art Evening Auction de marți pentru suma de 1,86 milioane de lire.

Cea de-a doua pictură de Adrian Ghenie scoasă marți la licitație de către Sotheby's a fost "Self-portrait as a monkey", un autoportret din 2011, vândut cu 665.000 de lire sterline, față de o estimare de 150.000-200.000 de lire sterline.

Potrivit site-ului Sotheby's, la licitația de marți seară au fost scoase la vânzare 47 de lucrări, iar vânzările au totalizat 52,19 de milioane de lire sterline.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”