Două minore din Franța, inculpate pentru că au amenințat pe Facebook că vor comite un atentat

Două minore din Franța, inculpate pentru că au amenințat pe Facebook că vor comite un atentat

Două minore de 15 și 17 ani au fost inculpate în Franța pentru că au amenințat pe internet că vor comite un atentat într-o sală de concerte din Paris, la patru luni de la atacul de la Bataclan, a declarat sâmbătă o sursă judiciară, citată de AFP.

Prezentate vineri unui judecător specializat pe antiterorism, cele două au fost inculpate pentru asociere cu răufăcători în legătură cu o operațiune teroristă, a precizat sursa citată.

Cea mai tânără a fost plasată în arest preventiv, iar cea de 17 ani — sub control judiciar, conform cererii parchetului.

Patru adolescente, care au făcut schimburi de mesaje pe rețeaua de socializare Facebook în care afirmau că voiau să comită un atentat, au fost reținute miercuri de anchetatori ai Direcției Generale pentru Securitate Internă (DGSI). Două dintre ele au fost eliberate.

Anchetatorii le suspectează pe tinere că au plănuit un atentat care viza o sală de concerte pariziană.

Ele au afirmat că voiau să comită atentate "asemănătoare cu cele de la 13 noiembrie", a explicat o sursă din cadrul poliției.

La acest moment se pare că era vorba doar de o intenție, pentru că parchetul nu a descoperit nicio armă sau substanțe de natură explozivă.

Două dintre tinere, surori, nu s-au întâlnit niciodată cu celelalte două, care nici ele nu se cunoașteau. Toate patru locuiau "în orașe diferite", conform sursei din cadrul poliției.

La 13 noiembrie, comandouri de jihadiști au comis mai multe atacuri la Paris, dintre care unul asupra sălii de spectacole Bataclan, unde 90 de persoane au fost ucise, iar altele asupra unor terase de baruri și restaurante și în apropiere de Stade de France. Aceste atentate, cele mai sângeroase din istoria Franței, s-au soldat în total cu 130 de morți și sute de răniți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...