Două nave chineze au intrat în zona de lângă disputatele Insule Senkaku

Două nave chineze au intrat în zona de lângă disputatele Insule Senkaku

Două nave de patrulare ale poliţiei maritime chineze au intrat marţi în zona din largul insulelor disputate Senkaku (Diaoyu), din Marea Chinei de Est, pe care Japonia le consideră a se afla în propriile ape teritoriale, a transmis agenţia Kyodo, citând Autoritatea de siguranţă maritimă.

Navele de patrulare a Gărzii de Coastă din Japonia trimise în zonă au cerut echipajelor de patrulare chineze să părăsească zona. Potrivit Autorităţii pentru Siguranţa Maritimă din Japonia, navele chineze au intrat în zonă pentru a 12-a oară în acest an.

Disputa privind Insulele Senkaku a escaladat după ce Tokyo a anunţat în septembrie 2012 că le cumpără de la proprietari privaţi care sunt cetăţeni japonezi. După aceea, în China au avut loc demonstraţii de protest în masă. De atunci, navele chineze navighează în mod constant în apropierea arhipelagului disputat şi fac vizite demonstrative în zona sa de coastă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”