Două noi sinucideri în Rusia ale unor personaje de rang înalt

Două noi sinucideri în Rusia ale unor personaje de rang înalt

Șefa Departamentului Financiar al Ministerului Apărării din Districtul Militar de Vest, Marina Iankina, a fost găsită moartă sub ferestrele unei clădiri cu mai multe etaje de pe strada Zamshina din Sankt Petersburg, scriu canalele rusești Telegram, citate de publicația ucraineană Glavcom .

Din primele informații, cadavrul femeii în vârstă de 58 de ani a fost observat de trecători. Ulterior, bunurile și documentele ei au fost găsite pe balconul apartamentului de la etajul 16, de unde, potrivit informațiilor preliminare, femeia a căzut.

Poliția anchetează mai multe piste, inclusiv sinuciderea.

Înainte de a se angaja la Ministerul Apărării, Marina Iankina a lucrat în cadrul serviciului federal de impozite și a fost, de asemenea, șefa adjunctă a comitetului pentru relații cu proprietatea din cadrul Primăriei din Sankt Petersburg.

Acest deces este ultimul dintr-un lung șir de persoane influente care au murit în Rusia după ce au căzut de la ferestre ori s-au împușcat.

Un fost șef de poliție din Rusia s-ar fi sinucis după ce anterior a fost demis din funcție de Putin

Un fost general rus din poliție care a condus o represiune a protestatarilor a fost găsit mort într-o aparentă sinucidere. Anterior, acesta a fost demis din funcția de conducere de către președintele rus Vladimir Putin, conform The Moscow Times.

Generalul-maior Vladimir Makarov, în vârstă de 72 de ani, a contribuit la supravegherea represiunii rusești asupra activiștilor din opoziție când era adjunctul șefului unității anti-extremism al poliției, mai transmite sursa citată.

Putin l-a demis pe Makarov, care a fost descris ca fiind „cândva principalul organizator al «vânătorii» activiștilor de opoziție și jurnaliștilor inconfortabili”, la sfârșitul lunii ianuarie.

Poliția a găsit luni trupul lui Makarov în casa sa suburbană din nord-vestul Moscovei, a relatat agenția de presă de stat TASS luni seară, citând surse anonime dintre forțele de ordine și susține că ar fi vorba de o sinucidere.

Canalul Baza de pe Telegram, despre care se crede că are legături cu serviciile de securitate rusești, citează surse anonime care spun că Makarov s-ar fi împușcat cu o pușcă de vânătoare operată cu gaz în casa sa, în prezența soției sale. Aceștia sugerează că cariera ofițerului din ministerul de Interne a căzut într-un episod depresiv după demiterea sa.

Makarov este ultimul personaj de securitate de rang înalt din Rusia din ultimele luni care a murit printr-o aparentă sinucidere.

Vara trecută, au apărut relatări că generalul-maior retras al Serviciului Federal de Securitate (FSB) Ievghenii Lobaciev și generalul-maior Lev Stotskov din cadrul Serviciului de Informații Externe (SVR) au fost găsiți separat decedați ca urmare a unor aparente sinucideri.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro