Două persoane de origine română, identificate de poliția canadiană între cele înecate în încercarea de a intra ilegal în SUA

Două persoane de origine română, identificate de poliția canadiană între cele înecate în încercarea de a intra ilegal în SUA

Trupurile mai multor persoane au fost recuperate joi din râul Sf. Lawrence, din apropierea frontierei dintre Canada și SUA. Victimele proveneau din două familii – una de origine română cu pașapoarte canadiene, iar cealaltă indiană.

Poliţia canadiană a identificat două persoane de origine română printre cele 8 care au murit înecate încercând să intre ilegal în SUA.

Cadavrele au fost descoperite, joi, lângă o barcă răsturnată aparținând unui bărbat dispărut din comunitatea Akwesasne Mohawk. Se bănuiește că toți ar fi încercat să treacă ilegal frontiera din Canada în SUA.

Astfel, poliţia din Akwesasne Mohawk a confirmat că printre morți se află și un bărbat cu numele Florin Iordache, de 28 de ani, a murit, asupra lui fiind găsite paşapoarte canadiene, pentru un copil de doi ani şi pentru unul de un an, ale căror trupuri au fost, de asemenea, recuperate.

O altă victimă este Cristina (Monalisa) Zenaida Iordache, probabil soția sa.

image

Ministerul de Externe român a transmis că niciuna dintre misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din Canada şi SUA nu au primit solicitări de informaţii sau de asistenţă consulară legate de acest caz.

Potrivit informațiilor însă, „până la acest moment, autoritățile canadiene nu au confirmat cetățenia victimelor, făcând referire doar la orginea română a unora dintre acestea și la faptul că cei 2 minori aveau cetățenia canadiană, fiind găsite și pașapoartele canadiene ale acestora”.

MAE a mai arătat că informațiile preliminare obținute arată că „8 persoane, printre care și 2 minori, au fost găsite decedate prin înecare. Inițial au fost găsite 6 persoane (5 adulți și 1 minor), iar ulterior, în cadrul procedurilor de căutare și salvare, au mai fost găsite 2 persoane (1 adult și 1 minor)”.

Cadavrele au fost localizate într-o zonă mlăștinoasă din Tsi Snaihne (Snye) Akwesasne, Quebec.

Prima ipoteză este legată de faptul că aceștia ar fi încercat să intre ilegal în SUA din Canada, a anunțat Lee-Ann O’Brien, adjunctul șefului poliției din Akwesasne.

image

Ei au fost descoperiți ca urmare a căutării unei alte persoane dispărute, care a început tot joi.

Preşedintele american Joe Biden şi premierul canadian Justin Trudeau au convenit săptămâna trecută să-i oprească pe solicitanţii de azil care vin în Canada prin treceri de frontieră neoficiale, o decizie despre care criticii spun că i-ar putea face pe refugiaţi şi migranţi să îşi asume mai multe riscuri la traversarea graniţei.

Rezervaţia Akwesasne se întinde pe ambele maluri ale râului St. Lawrence, cu teritorii în Ontario şi Quebec pe partea canadiană, şi în New York.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”