Două persoane din Iaşi, arestate preventiv sub acuzaţia că au obligat fete să se prostitueze în Marea Britanie

Două persoane din Iaşi, arestate preventiv sub acuzaţia că au obligat fete să se prostitueze în Marea Britanie

Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi, acuzaţi că au traficat mai multe persoane de sex feminin, printre care şi o minoră, pe care le-au obligat să se prostitueze în ţară şi în mai multe oraşe din Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2018, inculpaţii G.C. şi G.B.C., prin inducere în eroare şi constrângere, au recrutat mai multe persoane de sex feminin, printre care şi o minoră, pe care le-au transportat, transferat şi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei în municipiul Iaşi şi în municipiul Botoşani, precum şi în oraşe din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester şi Preston).

Procurorii au stabilit că victimele erau adăpostite în apartamente închiriate, unde erau abuzate verbal şi fizic de către inculpaţi, pentru a le determina să practice prostituţia. Atunci când una dintre victime refuza acest lucru, era constrânsă prin mai multe metode, fiind lipsită de libertate şi interzicându-i-se să comunice cu familia.

În vederea exploatării sexuale a victimelor, inculpaţii au publicat mai multe anunţuri pe site-uri de profil.

Joi, Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor G.C. şi G.B.C. pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de un alt inculpat, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Iaşi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa