Două persoane, între care un adolescent, ucise de poliție la Los Angeles; noi manifestații

Două persoane, între care un adolescent, ucise de poliție la Los Angeles; noi manifestații

Poliția din Los Angeles a ucis două persoane în weekendul trecut, un adolescent afroamerican și un hispanic, explicând că primul era echipat cu o "armă încărcată", în timp ce al doilea nu avea decât un fals pistol, două decese care au declanșat noi manifestații, potrivit AFP.

Aceste două morți ridică la trei numărul persoanelor ucise de polițiști californieni în ultimele cinci zile.

Poliția din Los Angeles (LAPD) a difuzat luni fotografia unei "arme încărcate găsite" lângă Carnell Snell, 18 ani, împușcat mortal sâmbătă în sudul metropolei.

Șeful LAPD, Charlie Beck, a explicat în cursul unei conferințe de presă luni, că agenți ai săi au încercat să-l aresteze pe Snell, dar acesta a luat-o la fugă. În timp ce polițiștii îl urmăreau, el s-a întors spre agenți cu o armă în mână și aceștia au deschis focul, omorându-l.

Un al doilea incident a avut loc duminică, tot în sudul metropolei californiene.

Polițiștii au primit un apel care le semnala un hispanic dotat cu o armă. Când au încercat să-l abordeze, bărbatul — care nu a fost identificat — s-a întors spre ei cu ceea ce părea să fie o armă și polițiștii l-au ucis.Ulterior, LAPD a indicat că el avusese de fapt un pistol fals.

Charlie Beck a subliniat că peste 450 de persoane au fost atinse de tiruri de la începutul anului în aceste cartiere și că "în cele două cazuri — din acest weekend—agenții s-au temut pentru viața lor".

Aceste decese au suscitat indignare. O manifestație a avut loc sâmbătă la Los Angeles și luni trei femei au fost arestate când un grup de circa 25 de manifestanți a încercat să întrerupă conferința de presă a șefului LAPD, a indicat un purtător de cuvânt al poliției pentru AFP.

Marțea trecută, Alfredo Olango, refugiat originar din Uganda, a fost ucis de poliție la El Cajon, o periferie a orașului San Diego.

El rătăcea fără țintă și a îndreptat spre polițiști o țigară electronică pe care agenții au luat-o drept armă. Moartea sa a declanșat cinci zile de manifestații la El Cajon, marcate de violențe.

Aceste decese intervin într-un context de relații rasiale tensionate în SUA, unde mai multe persoane de culoare — adesea neînarmate — au fost ucise de poliție în ultimele săptămâni.

Manifestații violente au avut loc luna trecută după moartea lui Keith Lamont Scott, la Charlotte, ucis în timp ce ieșea dintr-o mașină și era înconjurat de polițiști. Poliția susține că ar fi găsit la fața locului un pistol încărcat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /