Două persoane reținute în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii ilfoveni într-un dosar de evaziune fiscală

Două persoane reținute în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii ilfoveni într-un dosar de evaziune fiscală

Două persoane au fost reținute, iar față de alte trei s-a luat măsura controlului judiciar, în urma perchezițiilor efectuate luni de polițiștii ilfoveni într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei.

"Polițiștii au ridicat documente financiar-contabile și alte înscrisuri, necesare completării probatoriului, precum și suma de 69.000 de lei, ce a fost indisponibilizată în vederea recuperării prejudiciului. Astăzi, cele două persoane reținute urmează a fi prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov transmis marți AGERPRES.

Polițiști din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat luni 10 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, precum și la sedii ale societăților administrate de către acestea, fiind puse în executare opt mandate de aducere.

Persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ două milioane de lei.

Conform anchetatorilor, reprezentanții a șapte unități economice cu profil de activitate prestarea de servicii de salubritate, pază și cazare, în perioada 2014-2015, ar fi introdus în contabilitate facturi care nu au la bază operațiuni comerciale reale (achiziții de bunuri și prestări servicii) în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor.

Perchezițiile s-au desfășurat pe raza județelor Ilfov (4) și Brăila (1) și a municipiului București (5).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...