Două picturi de Rafael, descoperite în timpul lucrărilor de restaurare la o sală din cadrul Muzeelor Vaticanului

Două picturi de Rafael, descoperite în timpul lucrărilor de restaurare la o sală din cadrul Muzeelor Vaticanului

Două picturi ale maestrului renascentist italian Rafael au fost descoperite în timpul lucrărilor de restaurare ale unei săli din cadrul Muzeelor Vaticanului, informează sâmbătă DPA.

Rafael ar fi pictat cele două figuri alegorice, reprezentând Prietenia și Justiția, chiar înainte de moartea sa, în 1520, la vârsta de 37 de ani. Descoperirea a fost făcută în "Sala lui Constantin", o încăpere care prezintă scene din viața primului împărat creștin.

"Suntem acum siguri de intervenția maestrului, a marelui Rafael", a declarat restauratorul Fabio Piacentini într-un material video prezentat de televiziunea Vaticanului. În același videoclip, profesorul german Arnold Nesselrath, istoric al artei la Muzeele Vaticanului, susține că respectivele picturi în ulei sunt "de o calitate mult superioară celor care le înconjoară".

Potrivit DPA, deși se știa că Sala lui Constantin fusese decorată de Rafael, specialiștii au crezut până în prezent că artistul nu a putut finaliza niciuna dintre picturile din încăpere din cauza morții sale premature. Sala, una din cele patru comandate de Papa Iulius al II-lea — sub al cărui patronaj s-a aflat și Michelangelo — a fost terminată de discipolii lui Rafael. Restaurarea acesteia, începută în martie 2015, este prevăzută să se încheie anul viitor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?