Două proiecte de ventilator de uz medical i-au fost prezentate premierului, în cursul vizitei la uzinele Dacia

Două proiecte de ventilator de uz medical i-au fost prezentate premierului, în cursul vizitei la uzinele Dacia

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la finalul vizitei efectuate la Uzina Dacia de la Mioveni, că i-au fost prezentate două proiecte de ventilator de uz medical, care necesită omologare.

"După vizita de ieri de la Universitatea Militară, unde am văzut demonstratorul tehnic pentru un ventilator, care este concepţie integral românească, aici ne-au fost prezentate două proiecte de ventilator: un proiect de ventilator care poate fi utilizat şi introdus în fabricaţie, sigur, după omologare, orice ventilator trebuie omologat, care este realizat în Franţa, şi, de asemenea, un proiect de ventilator care este realizat de Electro Argeş, cu colaborarea Universităţii şi a grupului Dacia Renault, care sigur, de asemenea, trebuie omologat. Iată că inteligenţa românească, creativitatea românească şi cea franceză pot să ne ofere şansa de a produce cât de curând ventilatoare în România, astfel încât să nu mai fim vreodată puşi în situaţia în care am fost puşi şi anume aceea de a nu avea efectiv de unde să achiziţionăm ventilatoare, chiar şi atunci când am avut contracte semnate, aceste ventilatoare nu ne-au fost furnizate, din cauza crizei de pe plan internaţional", a arătat prim-ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă.

Premierul Ludovic Orban a asistat, miercuri, la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I", la prezentarea unui ventilator mecanic proiectat pentru a veni în sprijinul spitalelor şi autorităţilor din România în lupta împotriva pandemiei COVID-19, a informat Ministerul Apărării. Premierul a salutat munca tinerilor, apreciind că aceştia "au făcut minuni", dar a menţionat totodată că mai sunt o serie de paşi de parcurs până la omologare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu