Dovada că NU sunt bani în vistieria statului: Pensiile NU se vor plăti în avans! Mai mult, Guvernul umblă iar la Pilonul II

Dovada că NU sunt bani în vistieria statului: Pensiile NU se vor plăti în avans! Mai mult, Guvernul umblă iar la Pilonul II

Dovada că NU sunt bani în vistieria statului: Pensiile NU se vor plăti în avans! Mai mult, Guvernul umblă iar la Pilonul II. Marți, la scurt timp după discuția cu președintele de la Cotroceni, Proasta României a anunțat oficial că doar salariile bugetarilor se vor plăti în avans, înainte de Paște, nu și pensiile. Probabil că banii de pensii vor fi asigurați din miliardul de euro pe care-l va împrumuta România, din nou, în jurul datei de 16 aprilie, când se vor mai vinde obligațiuni de stat!

"Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum, va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie", a anunţat premierul Viorica Dăncilă, potrivit News.ro. Auziți explicație: Este foarte greu să  tipărim fluturaşii de pensie!!!! Pentru proștii care se uită la Antena 3 și România TV este explicația perfectă...

Mai mult, marți după-amiază, conform Profit.ro , Dăncilă și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au anunțat că Guvernul lucrează la un mecanism prin care persoanele care contribuie la Pilonul II de pensii, administrat privat, să se transfere cu aceste contribuții integral la Pilonul I, administrat de stat.

Ministrul Teodorovici susține că asigurații vor fi informați periodic cu privire la sumele acumulate în contul personal de pensii. Premierul a anunțat că Guvernul pregătește un pachet legislativ pentru Pilonul II de pensii, administrate privat, fără detalii.

În schimb, ministrul Teodorovici a confirmat că se are în vedere ca Pilonul II să fie opțional. ”Pentru ca oamenii să vină către Pilonul II, trebuie să ne asigurăm noi, ca stat, vis-a-vis de următoarele lucruri: în primul rând, transparența în ceea ce înseamnă contribuția fiecărui contribuabil la acest Pilon I, în sensul că informațiile trebuie aduse la cunoștința contribuabilului, vis-a-vis de cât s-a acumulat, exact perioada de timp în care a acumulat, pentru a fi sigur că banii pe care îi depune lunar există, sunt folosiți în mod eficient și că omul are siguranța unei pensii atunci când iese la pensie. De asemenea, trebuie să găsim un mecanism pentru a stimula trecerea opțională de la Pilonul II la Pilonul I”, a declarat Teodorovici.

El a prezentat ca exemplu de stimulente un randament minim al contribuției, dar a subliniat că ar fi vorba și de alte stimulente pentru mutarea contribuției.

Ministrul Finanțelor Publice s-a arătat convins că statul va fi performant în administrarea acestor contribuții și a susținut că nu există nicio legătură între scăderea contribuțiilor la Pilonul II și intenția de atragere a lor la Pilonul I. ”Noi, ca stat, trebuie să lăsăm cetățeanului posibilitatea să opteze pentru cea mai bună variantă”, a mai spus Teodorovici, care nu a putut indica o dată anume când ar putea interveni această modificare.

Teodorovici a precizat, în schimb, că administratorii Pilonului II nu au fost informați cu privire la intenția Guvernului.

În toamna anului trecut, premierul de atunci, Mihai Tudose, afirma că Guvernul analizează posibilitatea ca de la anul românii să decidă singuri dacă vor sau nu ca pensia lor să fie administrată și de fonduri private, nu doar de către stat. Practic, Pilonul II de pensii nu va fi desființat, așa cum au fost atunci informațiile, dar va deveni opțional.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria