DPA: PSD câștigă alegerile locale din România în pofida scandalurilor de corupție

DPA: PSD câștigă alegerile locale din România în pofida scandalurilor de corupție

Social-democrații (PSD) au câștigat alegerile locale desfășurate duminică în România în pofida scandalurilor de corupție, devansând Partidul Național Liberal (centru-dreapta), relevă rezultatele oficiale date luni publicității, notează DPA.

Estimările în capitala țării, București, indicau o victorie pentru candidata PSD la postul de primar, Gabriela Firea, pe poziția a doua plasându-se Nicușor Dan. Acesta din urmă a candidat din partea unui nou partid local, Uniunea Salvați Bucureștiul (USB), care se concentrează pe combaterea corupției, protecția mediului și conservarea monumentelor.

Alegerile locale desfășurate duminică în România au fost considerate un adevărat test înaintea scrutinului parlamentar din noiembrie. De la finalul anului trecut, guvernul este condus de un prim-ministru fără apartenență politică, Dacian Cioloș, în fruntea unui executiv format din tehnocrați.

''Cioloș l-a înlocuit pe social-democratul Victor Ponta, care a demisionat pe 4 noiembrie pe fondul protestelor izbucnite ca urmare a iritării populației față de corupție. Ponta însuși a fost trimis în instanță pentru corupție, începând din septembrie'', continuă DPA.

În luna aprilie a acestui an, președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru participarea sa la o tentativă de manipulare a referendumului din 2012.

Unii politicieni din PNL au făcut, de asemenea, obiectul acuzațiilor de corupție, dar majoritatea dintre aceștia fie nu au candidat pentru realegerea în funcții, fie au părăsit partidul, conchide agenția de presă germană.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Foarte interesant! / Nicio ieșire, pe micul ecran, a unui ex-șef de serviciu de informații nu este întâmplătoare…

3 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

4 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

5 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României