DPA: PSD câștigă alegerile locale din România în pofida scandalurilor de corupție

DPA: PSD câștigă alegerile locale din România în pofida scandalurilor de corupție

Social-democrații (PSD) au câștigat alegerile locale desfășurate duminică în România în pofida scandalurilor de corupție, devansând Partidul Național Liberal (centru-dreapta), relevă rezultatele oficiale date luni publicității, notează DPA.

Estimările în capitala țării, București, indicau o victorie pentru candidata PSD la postul de primar, Gabriela Firea, pe poziția a doua plasându-se Nicușor Dan. Acesta din urmă a candidat din partea unui nou partid local, Uniunea Salvați Bucureștiul (USB), care se concentrează pe combaterea corupției, protecția mediului și conservarea monumentelor.

Alegerile locale desfășurate duminică în România au fost considerate un adevărat test înaintea scrutinului parlamentar din noiembrie. De la finalul anului trecut, guvernul este condus de un prim-ministru fără apartenență politică, Dacian Cioloș, în fruntea unui executiv format din tehnocrați.

''Cioloș l-a înlocuit pe social-democratul Victor Ponta, care a demisionat pe 4 noiembrie pe fondul protestelor izbucnite ca urmare a iritării populației față de corupție. Ponta însuși a fost trimis în instanță pentru corupție, începând din septembrie'', continuă DPA.

În luna aprilie a acestui an, președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru participarea sa la o tentativă de manipulare a referendumului din 2012.

Unii politicieni din PNL au făcut, de asemenea, obiectul acuzațiilor de corupție, dar majoritatea dintre aceștia fie nu au candidat pentru realegerea în funcții, fie au părăsit partidul, conchide agenția de presă germană.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 Așa o fi? Judecați voi!

3 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

4 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani

5 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD