Drăgan (IGPR): În 2021 - scădere semnificativă a accidentelor rutiere grave, dar numărul persoanelor decedate e în creştere

Drăgan (IGPR): În 2021 - scădere semnificativă a accidentelor rutiere grave, dar numărul persoanelor decedate e în creştere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a precizat miercuri că în primele 7 luni ale anului 2021, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ, însă cel al persoanelor decedate este în uşoară creştere faţă de anii precedenţi.

"În anul 2019, la nivel naţional, s-au înregistrat 4.421 de accidente rutiere grave, dotate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200 de persoane. Anul trecut, la nivel naţional s-au înregistrat 3.637 de accidente grave, în urma cărora au decedat 812 persoane şi au fost rănite grav 3.344 de persoane. Anul acesta s-au înregistrat 2.586 de astfel de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a 2.000 de persoane", a declarat Drăgan într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că se observă o scădere semnificativă a accidentelor rutiere grave în acest an faţă de anii trecuţi, dar, în acelaşi timp, numărul persoanelor decedate este în creştere.

"Anul acesta ne-am confruntat cu situaţia în care, în cadrul unui singur accident rutier, au fost mai multe persoane decedate", a spus Drăgan.

Potrivit datelor furnizate de Brigada Rutieră de Poliţie, principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave în urma cărora au decedat persoane sunt:

* Viteza neadaptată la condiţiile de drum - 106 accidente; au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite;

* Traversare neregulamentară pietoni - 75 de accidente; au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită;

* Pietoni pe partea carosabilă - 58 de accidente; au decedat 58 de persoane.

"Dacă este să ne referim la activităţile de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente, vă pot transmite că anul acesta, până în prezent, au fost aplicate aproape 460.000 de sancţiuni contravenţionale", a mai precizat Georgian Drăgan.

Totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, la nivel naţional, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice în perioada de referinţă este de peste 890.000. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...