Dragnea a dat ȚEAPĂ PSD! Ia Curtea de Conturi pentru el! Uite pe cine pune!

Dragnea a dat ȚEAPĂ PSD! Ia Curtea de Conturi pentru el! Uite pe cine pune!

Dragnea a dat țeapă partidului! Ia Curtea de Conturi pentru el! Secretarul general al Guvernului Mihai Busuioc, considerat un apropiat al presedintelui PSD Liviu Dragnea, se numara printre cei care si-au depus CV-ul pentru sefia Curtii de Conturi, institutie cheie care va ramane fara presedinte si alte 5 posturi de conducere cu mandat de noua ani in luna octombrie, au precizat surse parlamentare pentru HotNews.ro . Un alt candidat pentru unul dintre aceste mandate ar fi si Cristian Socol, fostul consilier al premierului Victor Ponta, care fusese vehiculat ca posibila propunere a PSD-ALDE la conducerea BNR.

Numele lui Busuioc a fost vehiculat in ultimele zile pentru aceasta functie. Un alt nume vehiculat a fost cel al fostului ministru Viorel Stefan, insa din informatiile noastre acesta nu si-a depus CV-ul.

EVZ scria joi, citand surse din PSD, ca acesta va ajunge "in proportie de 51%" sef al Curtii de Conturi, in locul lui Nicolae Vacaroiu.

Joi a fost ultima zi de depunere a CV-urile pentru cele 6 mandate de noua ani la Curtea de Conturi. Din informatiile noastre, sunt 15 dosare depuse.

USR a anuntat ca il sustine pe Daniela Sabau, despre care au spus ca este "un expert cu 22 de ani de experienta in domeniul financiar si al investitiilor financiare, fost auditor in cadrul Ministerului Transporturilor."

Cine este Mihai Busuioc

Busuioc a ajuns in atentia opiniei publice in iunie, inainte ca Sorin Grindeanu sa fie dat jos de PSD din functia de premier, atunci cand a refuzat sa contrasemneze ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din functie. In absenta semnaturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la randul lor sa publice actul de eliberare din functie. Grindeanu intentiona atunci sa il schimbe pe Busuioc cu Victor Ponta.

Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie.

Busioc a fost numit secretar general al Guvernului, in ianuarie, de catre Sorin Grindeanu, imediat dupa acesta a fost investit in functia de premier. Numirea lui Busuioc a fost prima decizie a lui Grindeanu in calitate de premier. In aprilie, Mihai Busuioc a fost numit membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de catre statul roman, prin Ministerul Energiei.

Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in perioada in care Liviu Dragnea conducea aceasta institutie. In 2014 cand a fost numit la Ministerul Dezvoltarii, EVZ scria ca Busuioc a fost omul de incredere al lui Vasile Blaga, membru al PDL sectorul 4 si fostul sef al Oficiului de Cadastru din vremea Elenei Udrea, fiind implicat in multe afaceri cu retrocedari din Bucuresti si din Romania. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?