Dragnea a ieșit ieri din închisoare. Sindicalist: E o problemă de legalitate

Dragnea a ieșit ieri din închisoare. Sindicalist: E o problemă de legalitate

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare. Fostul lider PSD a ieșit din spatele gratiilor pentru 24 de ore.  Pentru ziua de ieri i-a fost aprobată învoirea , iar astăzi s-a întors în detenție, relatează  Digi24.ro .
Decizia de a-l elibera pe Liviu Dragnea a fost luată de conducerea Penitenciarului Rahova, care-l consideră un deținut model pe fostul lider PSD. Șeful parcului auto i-a făcut lui Dragnea o caracterizare demnă de invidiat, spunând că de fiecare dată deținutul a respectat programul, că a muncit atunci când trebuia și că nu a avut conflicte cu alți deținuți.

Cererea a fost avizată prima oară de comisia specială, apoi semnată de directorul penitenciarului.

Liviu Dragnea a părăsit închisoarea ieri în jurul prânzului și s-a întors astăzi în jurul prânzului.

Irina Tănase, iubita fostului lider PSD, posta ieri la ore aproximative pe contul de Instagram că este blocată în trafic. 

Potrivit informațiilor de ieri, Dragnea urma să iasă din penitenciar săptămâna viitoare, într-una din zilele 4, 5 sau 6 noiembrie.

Această permisie i-a fost acordată de conducerea Penitenciarului Rahova după ce, săptămâna trecută, i-a fost respinsă.

Din punct de vedere legal, permisia de o zi se acordă după patru luni, Liviu Dragnea fiind încarcerat de cinci luni, însă oamenii din sistem afirmă că de cele mai multe ori acestea se acordă după cel puțin un an de zile de pedeapsă.

În continuare sunt voci din sistemul penitenciar care spun că această recompensă este acordată mult prea devreme, deoarece pentru început deținuților li se suplimentează numărul de pachete și de vizite pe care le pot primi, abia apoi se ajunge la eliberări de o zi.

Lider de sindicat: Sunt deținuți care nu primesc niciodată permisii de o zi

Sorin Dumitrașcu, lider de sindicat la ANP, a declarat la Digi24 că „deținuții au dreptul să primească recompense, problema e când deținuții VIP le primesc și mai repede și mai des”.

„Mai e și o problemă de legalitate. Legea prevede că deținuții care au și alte cauze penale în curs nu pot primi învoire sau permisie. Prima întrebare ar fi dacă s-a verificat acest aspect, pentru că știm că deținutul în cauză are și alte cauze penale”, a adăugat el, precizând că cinci luni e un termen „destul de scurt” pentru o astfel de „recompensă”.

Acesta a mai spus că alți deținuți la fel de „disciplinați” și „serioși” nu primesc învoiri de a ieși câte o zi din închisoare: „Sunt deținuți care nu primesc niciodată, majoritatea de fapt nu primesc niciodată. Cei care primesc, primesc după un an, doi sau mai târziu.”

Dumitrașcu a spus despre „deținuții protejați”, așa cum sunt ei caracterizați de lege și care se referă la cei care au deținut funcții importante, ajung să vie de fapt deținuți VIP: „Problema e că de la această protecție legală care ar trebui să fie o măsură de siguranță se ajunge la excese”.

     


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski