Dragnea: Am avut o relație de prietenie foarte strânsă cu Eduard Hellvig; acum avem o relație instituțională

Dragnea: Am avut o relație de prietenie foarte strânsă cu Eduard Hellvig; acum avem o relație instituțională

Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a avut o relație de prietenie foarte strânsă cu directorul SRI Eduard Hellvig, pe vremea când lucrau la același proiect politic, iar acum cei doi au o relație instituțională.

"Nu pot să ascund că am avut o relație de prietenie foarte strânsă cu Eduard Hellvig, am avut ani de zile în care eram în construcția acelui proiect frumos, proiect politic, USL, am avut zile, nopți, săptămâni, luni, în care trebuia să gestionăm niște negocieri destul de dure, până la nivel de comună. Făceam liste comune și se discuta de liste comune inclusiv la nivel de comună și erau patimă îndreptățită, dar și tensiuni foarte mari. Singurii care stăteam cap-coadă eram eu și domnul Hellvig. Domnul Antonescu și domnul Ponta nu prea stăteau, sau stăteau puțin și se speriau. Într-un asemenea proiect politic am avut nu numai stări de bine, am avut momente tensionate din diverse cauze și amândoi stăteam umăr la umăr ca să ducem proiectul mai departe. Asta a făcut să se lege o prietenie foarte bună. După ce domnul Hellvig a devenit directorul SRI, sigur, nu pot să spun că îi sunt sau îmi este dușman, dar avem o relație instituțională, conducem două instituții pe care le respectăm și după ce nu o să mai fim în aceste funcții probabil că relația de prietenie va fi umplută din nou de substanță cu mare drag și din partea mea și din partea lui", a spus Dragnea duminică, la Antena 3.

Președintele PSD a adăugat și că SRI a avut în campania electorală o atitudine corectă și echilibrată.

"Din punctul meu de vedere, foarte important a fost că SRI, nu știu dacă a avut influențe sau nu, dar probabil că telefoane și alte apropouri din partea unor foști colegi de la PNL o fi avut domnul Hellvig, să-i ajute în campanie, eu am simțit foarte clar că în acest an electoral SRI, ca și celelalte instituții, a avut o atitudine corectă, echilibrată, echidistantă, de neimplicare, doar în limita atribuțiilor de serviciu pe care le-au avut. Să știți că pentru noi a contat foarte mult. Faptul că în 2016 am putut avea niște alegeri chiar libere, cu toate că am auzit că au fost niște încercări de intrare în soft a unora, să vedem dacă o să vină până la urmă informațiile complete, toți am simțit că am putut desfășura campanie fără să simțim că o parte din adversari sunt susținuți. Printre alte instituții, SRI merită toată lauda că nu s-a implicat. Sigur că nu avea de ce să se implice, dar în anii trecuți se tot vorbea despre asta", a mai afirmat președintele Camerei Deputaților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria