Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

 "O să merg la paradă. (...) Undeva, în țară. O să discutăm la partid și o să vedem care este cel mai bun lucru. (...) Nu accept invitația președintelui Iohannis, pentru că nu cred în el", a precizat Dragnea, în cadrul unei declarații acordate presei, la Palatul Parlamentului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară, la Ploiești, referindu-se la invitarea președinților Senatului și Camerei Deputaților la parada de 1 Decembrie, că românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere.

"Anul trecut, într-adevăr, nu am invitat pe toată lumea, fiindcă am vrut să subliniez că există oameni care au probleme care, după părerea mea, sunt foarte mari, însă, am constatat, în același timp, că românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere. Nu întotdeauna este posibilă această bună înțelegere, dar anul acesta, de Ziua Națională, am hotărât să invit oamenii după funcții, după merite (...), dacă cineva a fost ales parlamentar, are un merit că a convins un număr important de alegători. Deci, una peste alta, am luat lista de protocol așa cum există ea (...) și am invitat pe toată lumea", a declarat Iohannis.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat, luni, că nu a primit deocamdată o invitație din partea Administrației Prezidențiale pentru a participa la parada și recepția organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, iar în cazul în care va primi nu îi va da curs.

"Nu am primit o invitație până în acest moment și dacă voi primi o invitație nu îi voi da curs. De 1 Decembrie, cred că românii își doresc în primul rând să vadă parada militară. E un lucru frumos, spectaculos și, până la urmă, cred că face să vibreze fibra patriotică și națională în fiecare dintre români. Românii nu vin la paradă ca să-l vadă pe președinte sau să-i vadă pe președinții Camerelor Parlamentului. Asta e o chestiune care cred că nu are niciun fel de relevanță", a precizat el.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România