Dragnea anunţă că va prezenta în următoarele zile "o minciună" transmisă oficial Comisiei Europene

Dragnea anunţă că va prezenta în următoarele zile "o minciună" transmisă oficial Comisiei Europene

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, că va prezenta în următoarele zile "o minciună" transmisă oficial Comisiei Europene.

Întrebat înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD cum vede avertismentele din ultima perioadă ale Comisiei Europene şi faptul că oficialii europeni au spus că sunt foarte bine informaţi despre situaţia din România, Dragnea a răspuns: "Înseamnă că e foarte bine. Noi, de exemplu, o să prezentăm zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici şi cred că e bine să ştie. Eu cred că, pentru noi şi pentru Comisie este important, aşa cum am spus şi în scrisoarea transmisă, să fie o relaţie de colaborare bazată pe adevăr şi informare corectă".

Liderul PSD a spus că nu ştie dacă în următorul raport MCV vor fi regăsite ultimele neînţelegeri între România şi Comisia Europeană cu privire la Legile Justiţiei, Codul penal şi miniştri cu probleme penale.

Comisia Europeană a transmis miercuri că este îngrijorată în legătură cu evoluţiile recente din România şi a cerut Parlamentului de la Bucureşti să reconsidere modificările din Justiţie.

"Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene", se arăta într-o declaraţie comună a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans.

Ulterior, preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au transmis o scrisoare comună oficialilor Comisiei Europene, în care au arătat, printre altele, că sunt îngrijoraţi cu privire la "modul incorect" în care a aceasta a fost informată "în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterii pe tema Justiţiei din România".

În document, Dragnea şi Tăriceanu au explicat că elaborarea şi examinarea textelor de lege s-a făcut cu respectarea exigenţelor constituţionale şi că au fost avute în vedere recomandările Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu privire la independenţa şi reforma sistemului judiciar. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

3 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

4 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

5 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”