Dragnea anunță depunerea unei moțiuni simple la Cameră împotriva ministrului Justiției

Dragnea anunță depunerea unei moțiuni simple la Cameră împotriva ministrului Justiției

Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună, va fi depusă luni la Camera Deputaților, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, moțiunea este intitulată "Și minciuna poate să ucidă" și ar putea fi dezbătută și votată de deputați în cursul zilei de marți.

"Se depune astăzi (la Cameră — n.r.). Textul moțiunii este deja redactat și sunt toate șansele ca mâine (marți — n.r.) să se dezbată și să se și voteze în plen. (...) Declarațiile publice pe care le-a făcut dna ministru al Justiției nouă ni se par foarte grave. În acest sens, facem acest demers politic, de care nu cred că va ține seama prim-ministrul, să depunem această moțiune simplă, iar dna ministru are posibilitatea — dacă va dori să vină în Parlament, pentru că dl Irimescu nu a venit în Parlament când s-a dezbătut moțiunea simplă împotriva dumnealui—, are șansa să poată să explice ce a vrut să spună", a declarat Dragnea, luni, la Senat.

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiției, Dragnea a replicat: "Eu nu am conversații uzuale cu doamna Prună și nici nu avem o comunicare. Sincer, nici nu țin să comunic cu doamna Prună".

De altfel, demersul din Parlament al social-democraților a fost anunțat de liderul PSD duminică seară, el explicând într-o emisiune televizată că este "foarte grav că un membru al Guvernului afirmă public că a mințit judecătorii CEDO".

Afirmația la care face referire Liviu Dragnea a fost făcută de Raluca Prună în ședința Consiliului Superior al Magistraturii de joi. Ministrul Justiției arăta atunci că a mințit la CEDO când a spus că a fost asigurat un buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane de euro, banii nefiind prevăzuți în buget, ci doar pe hârtie.

"Știți cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus și am mințit la CEDO — și spun bine mințit la CEDO — că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român... Deci, eu am mințit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niște bune intenții, pentru că în realitate în buget noi nu aveam acești bani", susținea Raluca Prună.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Barbu, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...