Dragnea: Aș vrea ca Geoană să joace un rol în sau lângă PSD

Dragnea: Aș vrea ca Geoană să joace un rol în sau lângă PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că și-ar dori ca Mircea Geoană să "joace un rol în sau lângă" formațiunea social-democrată.

Dragnea a menționat, într-un interviu acordat DC News, că Geoană este un om cu foarte multă experiență și expertiză și că încearcă să-i propună o viitoare colaborare.

"Pe mine mă interesează foarte mult Mircea Geoană, pentru că este un om (...) cu foarte multă experiență și cu foarte multă expertiză. Dincolo de divergențele pe care le-a avut și cu mine, și cu Victor Ponta (...), eu aș vrea ca Mircea Geoană să joace un rol, o să încerc să mai am o întâlnire cu dumnealui și, dacă reușim să găsim o variantă să fie acceptabilă și de o parte și de alta, mi-aș dori ca Mircea Geoană să joace un rol în sau lângă PSD", a spus Liviu Dragnea.

El a menționat că nu crede că PSD va încheia alianțe preelectorale, dar cu siguranță va coopta la guvernare și ale formațiuni politice, prima opțiune fiind ALDE.

"Din ultima cercetare sociologică, pe care o vom vedea astăzi, cel târziu mâine, se pare că susținătorii noștri (...) doresc ca PSD să meargă singur în alegeri (...). PSD nu vrea să guverneze singur, chiar dacă va lua 50% (...). Vrem să facem alianță de guvernare cu ALDE după alegeri. Cred că înainte de alegeri, alianțele, listele comune, pentru că despre asta vorbim, nu fac bine nici unora, nici altora", a spus Liviu Dragnea.

În context, a menționat că deocamdată nu se poate vorbi despre o alianță postelectorală cu UDMR, deși PSD a avut o "colaborare foarte bună" cu această formațiune politică și a exclus orice posibilă alianță cu PNL.

"A fost o perioadă lungă (...) în care se împingea ideea că am vândut meciul (...), că am făcut blat, că va fi guvern PSD-PNL (...). Nu vom face guvern cu PNL pentru că nu suntem compatibili (...), cu ei nu guvernăm în niciun fel de formulă", a afirmat Dragnea, care a adăugat și că "este exclus" ca PSD să-l susțină pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier.

AGERPRES/(A — autor:Oana Mălina Negrea, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...