Dragnea, atac la șefa Curții Supreme, pe care o acuză de presiuni asupra judecătorilor în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare

Dragnea, atac la șefa Curții Supreme, pe care o acuză de presiuni asupra judecătorilor în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat duminică seară, din studiourile România TV, un atac dur la adresa șefei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Cristina Tarcea.

El a acuzat-o pe președinta ÎCCJ că face presiuni asupra judecătorilor în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman, în care Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

”Pentru mine a fost mai mult decât șocant să urmăresc ce a spus Cristina Tarcea. Cu presiune clară asupra judecătorilor”, a susținut Dragnea.

Atacul liderului PSD vine la trei zile după ce șefa Înaltei Curți a anunțat măsuri fără precedent, cerându-le judecătorilor să redacteze motivările restante până în septembrie. Este o veste proastă pentru liderii PSD, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, întrucât, imediat după ce apare motivarea, se poate stabili termen pentru judecarea apelului.

“Am acordat termen până la 1 septembrie tuturor să profite de vacanţa judecătorească şi să-şi termine stocul de dosare de redactat. În caz contrar, o să suporte consecinţele legii, respectiv voi sesiza Inspecţia Judiciară, lucru pe care l-am mai făcut şi în alte situaţii, nu ar fi o noutate pentru ei”, a declarat şefa ICCJ.

Întrebat, în aceeași emisiune, cine se află în spatele pretinselor presiuni asupra judecătorilor, Dragnea a răspuns: ”Statul subteran, statul paralel. Beneficiarul e Iohannis și cei din jurul lui: ofițeri de informații, ofițeri SPP”. Liderul PSD a mai susținut că beneficiul direct al eventualei sale condamnări ar fi câștigarea de către Klaus Iohannis al celui de-al doilea mandat de președinte al României.

 Șefa Curții Supreme, pârâtă la CSM și Inspecția Judiciară de dulăii pe care-i hrănește Dragnea cu euro! Cer excluderea ei din magistratură!
    
 Șefa Curții Supreme, pârâtă la CSM și Inspecția Judiciară de dulăii pe care-i hrănește Dragnea cu euro! Cer excluderea ei din magistratură! CSM şi Inspecţia Judiciară au fost sesizate cu referire la declaraţiile preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunță Mediafax. Potrivit sesizării publicaţiei Lumea Justiţiei, Cristina Tarcea a făcut, printre altele, afirmaţii cu conotaţii politice legate de revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la DNA!!! De fapt, adevăratul motiv pentru care Dragnea și-a pus dulăii să pună presiune pe șefa Curții Supreme este ordinul pe carea aceasta a anunțat că l-a dat judecătorilor din subordine în legătură cu motivările din dosarele în care s-au dat sentințe în primă instanță. Asta-l doare tare pe Dragnea!

În sesizarea către Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Inspecţia Judiciară (IJ) în vederea cercetării disciplinare şi excluderii din magistratură a Cristinei Tarcea, aceasta este acuzată de mai multe abateri discipinare, respectiv de desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi de atitudini nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii.

Totodată, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie mai e acuzată de încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, precum şi de manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

Cristina Tarcea mai anunţase că le-a cerut tuturor judecătorilor din subordine ca, până în septembrie, să motiveze toate condamnările. "Din punctul meu de vedere, este imposibil la Înalta Curte, cel puţin, să respecţi termenul de motivare de 30 de zile. S-au luat tot felul de măsuri administrative, în prezent a fost redus mult numărul de dosare care au fost întârziate la motivare. Am acordat termen până la 1 septembrie tuturor să profite de vacanţa judecătorească şi să-şi termine stocul de dosare de redactat. În caz contrar, vor suporta consecinţele legii, respectiv voi sesiza Inspecţia Judiciară, lucru pe care l-am mai făcut şi în alte situaţii, nu ar fi o noutate pentru ei", a explicat Cristina Tarcea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale