Dragnea: CExN al PSD a validat listele de candidați pentru parlamentare

Dragnea: CExN al PSD a validat listele de candidați pentru parlamentare

Comitetul Executiv Național al PSD a validat, marți, listele de candidați pentru alegerile parlamentare pentru toate organizațiile județene, media candidaților noi fiind de aproape 70%, a anunțat marți președintele partidului, Liviu Dragnea.

"Așa cum ne-am asumat mai demult, vorbim de peste 67 — 68% candidați noi pentru Parlament, de asemenea de o medie mai mare de cel puțin o femeie pe liste. De asemenea, tinerii sunt reprezentanți foarte bine, mult mai bine decât au fost reprezentanți în perioada trecută. S-a avut în vedere ca listele de candidați ale PSD să fie profesionalizate, pentru ca toate comisiile de specialitate din Parlament să fie populate cu reprezentanți ai PSD-ului care sunt foarte bine pregătiți pe acea specializare. Au fost și situații, câteva cazuri în câteva județe, în care listele au suferit modificări prin votul CExN", a precizat Dragnea, la finalul ședinței.

Potrivit acestuia, în reuniunea CExN, "în timp real", s-a întâmplat o astfel de situație cu listele de la Gorj. "Domnul Călinoiu a avut o problemă, lista a fost modificată, pe locul unu la Senat în locul dumnealui s-a validat în CExN domnul Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu", a spus Dragnea.

O altă modificare a fost făcută de CExN al PSD la Sibiu, unde nu a fost aprobată candidatura lui Ioan Cindrea, "care nu a acceptat acest lucru și și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației".

"Am mai auzit întrebări despre candidaturile domnului Bănicioiu și Teodorovici, de ce domnul Bănicioiu la Iași și de ce domnul Teodorovici la Tulcea. Am avut o discuție cu acești doi colegi și am convenit împreună aceste două destinații din următoarele motive: la Tulcea, probabil, s-a uitat că acolo există sume din bugetul Uniunii Europene alocate pentru Deltă și pentru cea mai mare parte a județului de peste un miliard de euro. (...) Este important pentru autorități și cetățeni să fie un parlamentar cu experiență atât în fonduri europene, cât și în bugetul de stat și nu numai care să-i ajute. În programul nostru economic, domeniul sănătății are prioritate zero. Iașiul este și un centru universitar important, dar și unul din locurile unde vom dori să realizăm unul din cele opt spitale regionale mari din România. Bănicioiu este un om cu experiență, care a lucrat și lucrează la programul de guvernare", a argumentat Dragnea.

CExN al PSD a mai decis menținerea pe listă a deputatului Viorel Ștefan, "după incidentul de la legea privind reconversia creditelor", potrivit liderului PSD.

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea candidează în fruntea listei la Teleorman, pentru Camera Deputaților. "În final, da. Mâine merg la Teleorman să particip împreună cu colegii mei de acolo la depunerea efectivă a listelor la BEJ", a precizat el.

Listele PSD conțin și nume din societatea civilă, "oameni foarte apreciați" de Liviu Dragnea, tineri, precum și persoane cu dizabilități.

"Nu sunt oameni foarte cunoscuți, pentru că sunt tineri. N-am alergat după mari personalități, ne-a interesat foarte mult să deschidem partidul. (...) Noi, la Camera Deputaților, cred că avem doar două sau trei nume cunoscute. În rest, toate sunt nume noi, tineri și foarte tineri, foarte bine pregătiți și cel puțin trei reprezentanți ai societății civile pe locuri eligibile. Domnul Ciprian Necula... Oricine a fost într-un ONG e clar că n-a activat în politică. Ciprian Necula este un om pe care eu îl cunosc de mult și nu numai eu, pe care îl apreciez foarte mult pentru activitatea pe care o desfășoară ca și reprezentant al societății civile, este un om de stânga, care susține valorile și principiile de stânga. De asemenea, un tânăr care activează tot în domeniul societății civile este Florin Manole. De asemenea, doamna Oana Florea, de la FACIAS, foarte cunoscută și în care noi avem foarte multă încredere", a detaliat liderul PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”