Dragnea: Cred că președintele ar trebui să fie mulțumit să se formeze o majoritate stabilă după alegeri

Dragnea: Cred că președintele ar trebui să fie mulțumit să se formeze o majoritate stabilă după alegeri

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că șeful statului "ar trebui să fie mulțumit" ca după alegerile parlamentare să se formeze o majoritate stabilă.

"Cred că președintele României ar trebui să fie mulțumit să se formeze o majoritate stabilă după alegeri, indiferent dacă nu e acolo PNL-ul. Pentru că de asta are nevoie România — de un Guvern care să fie susținut puternic de către români. Noi suntem într-o perioadă în care lumea e în fierbere. Noi discutăm de marea împăcarea Dragnea — Ponta, e important, dar la nivel planetar asta este nimic. Lumea fierbe, lumea de reașază, Europa se reașază. În jurul nostru, dacă discutăm cu curaj și fără niciun fel de rezerve, avem toți vecinii noștri care nu mai sunt ca acum câțiva ani de zile orientați sută la sută către Vest și pe parcursul european și proatlantic, ca să discutăm deschis. Suntem singura insulă. În condițiile astea, dacă România va fi guvernată de un Guvern instabil, măcinat în interior de oameni care nu se înțeleg, care se va rupe în câteva luni de zile, devenim pradă ușoară", a afirmat Dragnea, la România TV.

În privința unei alianțe cu PNL după alegerile parlamentare, Dragnea a susținut că "nu există nicio șansă" pentru un Guvern PSD-PNL.

"Am mai avut asta cu PNL și am ajuns la concluzia că mai binele este dușmanul binelui. Dincolo de asta, în mod natural, între noi și oamenii care conduc și formează acum PNL-ul și PDL-ul nu se pot stabili relații firești, bune de colaborare și de lucru în comun. În mod realist, pragmatic, nu se poate. Am evaluat asta cu colegii mei din partid de câteva luni de zile. Recunosc că a fost undeva la începutul anului — câțiva colegi din teritoriu au spus la un moment dat că poate ar fi bună varianta unui Guvern solid format din PSD și PNL. Președinții de organizații. (...) Nu este nici punctul meu de vedere, nici al partidului. Nu poți avea încredere. Poate suntem noi răi, poate suntem noi nebuni, dar suntem incompatibili și atunci de ce să visăm la o himeră? De ce să ne propunem noi ce va fi imposibil? (...) Va trebui și președintele și toată lumea și noi să ne uităm la ce spun oamenii. Dacă oamenii spun: PNL a câștigat alegerile, împreună cu unul sau două partide fac Guvernul, dacă vom câștiga noi, ar trebui să-l facem noi. Așa zice la Constituție și așa zice la bunul simț. Dacă aceste două lucruri se vor întâmpla, o să vedem", a explicat liderul PSD.

Liviu Dragnea a criticat actualul Guvern, susținând că "unii dintre membrii Cabinetului și-au pierdut busola".

"Cred că mulți dintre membrii Cabinetului și-au pierdut busola. N-au făcut nimic majoritatea dintre ei, ba dimpotrivă au blocat foarte multe lucruri și o să le prezentăm cât de curând. Și acum se pare că unii dintre ei ar vrea să intre în politică și, probabil, că vor să arate PNL cât de buni și eficienți sunt ei. Unii dintre ei bat câmpii, adică vin cu tot felul de inițiative. Fonduri europene — am văzut azi o solicitare de demitere din partea unor experți pe fonduri europene. Din câte am citit e foarte grav — Ministerul Fondurilor Europene pune la dispoziția unor ONG-uri, presă date cu caracter ilegal. Ministrul Agriculturii bate câmpii, cel puțin din ianuarie până astăzi", a afirmat liderul PSD.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

3 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 De citit...