Dragnea: Cu ce a impietat Toader mersul justiției?

Dragnea: Cu ce a impietat Toader mersul justiției?

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, consideră că printre adevăratele probleme din justiție se numără abuzuri făcute de unii procurori, situația de la Inspecția Judiciară sau discuțiile din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), și nu o declarație făcută de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

"Culmea e că oricine altcineva din acest sistem de justiție și din cei care lucrează în niște instituții respectabile de presă își permit să spună orice, își permit să ceară condamnarea unora, eliberarea altora, pedepsirea unor judecători care au îndrăznit să dea o altă decizie, să certe procurori și magistrați, să spună orice. În schimb, ministrul Justiției n-are voie să răspundă la o întrebare. Cu ce a impietat mersul justiției (n.r. — Tudorel Toader)? Noi discutăm despre asta sau despre abuzurile care au început să fie scoase la iveală? Astea sunt marile întrebări și pentru președintele României între două deplasări super importante — despre ce se întâmplă cu procurorii care fac abuzuri, care șantajează și presează sau obțin niște denunțuri mincinoase, despre scandalul Inspecția Judiciară, despre discuțiile care au fost în CSM, despre încercarea în CSM de a decapita Inspecția Judiciară. Astea cred că sunt marile întrebări, nu o virgulă din discursul președintelui sau niște cuvinte pe care le interpretăm nu știu cum", a declarat Dragnea la Parlament.

Întrebat dacă președintele Senatului are dreptate în privința unei 'lovituri de stat', Dragnea a spus: "Te duci cu gândul acolo, că e a treia descindere în Guvern — a fost în februarie, a mai fost acum două luni, urmează și asta. Totuși, încep mulți oameni să pună întrebarea — cineva care câștigă alegerile are voie să facă un guvern sau nu. Sau tot aceleași forțe care hotărau înainte, dacă nu vin niște oameni care le convin lor, fac în așa fel încât să dispară, să fie un guvern care de fapt să nu exprime dorința legitimă a cetățenilor și a Parlamentului, ci să urmărească niște interese care nu sunt transparente".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe