Dragnea: Dacă voi fi chemat la comisie, voi spune lucruri care privesc 'o perioadă neagră a istoriei'

Dragnea: Dacă voi fi chemat la comisie, voi spune lucruri care privesc 'o perioadă neagră a istoriei'

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni seara că, dacă va fi chemat la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, va denunţa lucruri pe care le-a calificat ca fiind parte a unei "istorii negre" a României.

Dragnea a negat în context că fostul adjunct al SRI Florian Coldea ar fi consilierul său şi a clarificat şi relaţia pe care o are cu fostul şef al SRI George Maior, fost membru PSD.

"Eu am avut o relaţie relativ bună cu George Maior cât încă era la noi în partid şi eram colegi în Biroul Permanent Naţional, până a fost numit. Am avut şi după aia o relaţie nu pot să spun apropiată, ne-am văzut mai des din momentul în care am intrat în guvern - prin 2013. Mai des la întruniri în care veneau mulţi oameni politici şi nu numai, şefi de instituţii, şefi de parchete, Curtea Supremă, servicii, parlamentari, miniştri, prim-miniştri, la o locaţie pe aici, pe lângă Floreasca, unde se făceau de obicei întâlnirile astea. Nu am ştiut niciodată care sunt astea, e vizavi de Vila Lac 1, Clubul Floreasca. (...) Le iniţia SRI-ul şi primeam invitaţii de Ziua naţională, ori de ziua SRI-ului ori de Ziua Unirii, cam de 4-5 ori pe an, în care vorbea directorul SRI, vorbea premierul, dacă era prezent - de obicei era prezent -, după care se socializa, vorbeau oamenii. Dar nu pot spune nici că e de rău, nici că e de bine că am fost sau sunt prieten cu George Maior sau am fost sau sunt prieten cu Florian Coldea. S-a mai spus, se tot spune de ceva timp, prin oraşul ăsta mic, că dl Florian Coldea este consilierul meu. Trebuie să fii foarte greu ca să îţi vină consilier Florian Coldea, trebuie să fii totuşi într-o poziţie foarte grea în statul român ca să-ţi vină consilier Florian Coldea", a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că un alt motiv pentru care Coldea nu ar fi putut să-i fie consilier este acela că, personal, nu este specialist pe securitate naţională.

"Dl Coldea nu cred că e specialist pe partea de legislaţie, economică, socială şi aşa mai departe. (...) Nici nu cred că este specialist pe zona politică, şi atunci de ce să fie consilierul meu? Deci nu am avut genul ăsta de relaţii. Răspund la orice fel de întrebare, şi la comisie, dacă sunt invitat. Aceste lucruri trebuie ştiute, pentru că vorbim de o perioadă neagră din istoria acestei ţări. Vorbim de destine frânte, oameni distruşi. Cum să rămână nespuse, neştiute? Eu stau şi mă uit la televizor, mai şi citesc prin presă interviuri - 'apostolii dreptăţii' şi alţi 'apostoli'. Nu stau să vorbesc la televizor cum vorbea altul de tăiat de porci. Astea sunt lucruri mult prea serioase, care trebuie spuse pentru prima dată într-o comisie, dacă voi fi chemat şi întrebat", a susţinut preşedintele Camerei.

Dragnea a precizat că, dacă va fi invitat la comisie, nu se va juca cu vorbele şi nu va spune "jumătăţi de adevăruri".

"Am sperat mult că o să fiu luat în serios prin ceea ce spun de-a lungul vremii. Am spus că nu mi-e teamă, dacă mor, mor în picioare, nu am de ce să mint şi când e vorba de un interes major al acestei ţări, nu mă dau înapoi. Se pare că n-am fost luat în serios. Am tot avertizat, am tot cerut public de foarte mult timp să intrăm în normalitate. Se pare că nu. Şi eu nu sunt împotriva nimănui, dar trebuie să fie lucruri ştiute, pentru ca toată lumea să înţeleagă că nu se mai poate continua aşa, sunt lucruri grave. (...) Nu putem trăi aşa. Nu e normal să se trăiască aşa. Nu mai poate continua felul ăsta. Sunt lucruri întâmplate care nu trebuie să se mai întâmple şi, din păcate, se mai întâmplă şi acum. Credeţi că preşedintele Iohannis e protejat? Nici vorbă!", a arătat liderul PSD.

EL a susţinut că nu este parte a vreunui serviciu de informaţii.

"Acum ceva timp eram cu SRI, acum sunt cu SIE. Mai auzeam pe unii care spuneau şi în campanie că sunt cu sistemul. Acum ceva timp eram cu statul paralel: 'Şi-a negociat, a negociat tot, ba cu Iohannis, ba cu statul paralel'. Dincolo de faptul că sunt nişte minciuni ale unor oameni care nu prea mai sunt ascultaţi decât dacă vin cu nişte chestii din astea fantasmagorice. Nu există, nu am avut nicio relaţie, nici când eram mic, nici când eram mare, nici acum, când sunt mai înţelept, cu vreun serviciu de genul acesta. Să fiu racolat, să fiu înţepat, să fiu tuşat. Nu există aşa ceva. Dacă aveam aşa ceva, bubuia toată presa, apăreau tot felul de lucruri. (...) Aceste lucruri nu pot fi lăsate netaxate, până la urmă", a mai declarat Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...