Dragnea, Dăncilă şi Meleşcanu, primiţi de către preşedintele Statului Israel

Dragnea, Dăncilă şi Meleşcanu, primiţi de către preşedintele Statului Israel

Delegaţia română aflată în vizită oficială în Israel, din care fac parte preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost primită joi de către preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis AGERPRES.

"În cadrul discuţiilor purtate cu acest prilej au fost evocate legăturile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte. A fost evidenţiat, totodată, nivelul excelent atins, în prezent, în cadrul cooperării dintre România şi Statul Israel", se arată în comunicat.

Totodată, oficialii români au arătat că aprofundarea cooperării cu Israelul constituie o prioritate a ţării noastre şi au reiterat dorinţa de a se realiza noi paşi spre o dimensiune strategică a relaţiei româno-israeliene.

Potrivit Guvernului, situaţia de securitate din regiune a ocupat un loc important pe agenda discuţiilor, realizându-se un schimb substanţial de opinii cu privire la conflictul din Siria, evoluţiile din dosarul nuclear iranian, situaţia din Golful Persic şi lupta împotriva terorismului.

"Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim. Preşedintele Statului Israel a salutat această decizie. În context, prim-ministrul român a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Statul Israel, decizia de numire a acestuia aparţinând preşedintelui", se spune în comunicat.

O temă specială pe agenda întrevederii a fost evidenţierea rolului comunităţii israelienilor originari din România la edificarea Statului Israel modern, precum şi la consolidarea relaţiilor între cele două state, se mai arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante