Dragnea despre afirmaţiile lui Iohannis privind demisia guvernului: Fiecare cu obsesiile lui

Dragnea despre afirmaţiile lui Iohannis privind demisia guvernului: Fiecare cu obsesiile lui

Preşedintele Klaus Iohannis are "obsesii" referitoare la demisia guvernului încă din 2016 şi, prin ceea ce face în prezent, aduce deservicii majore ţării, a afirmat luni liderul PSD, Liviu Dragnea.

El s-a referit la declaraţiile de luni ale preşedintelui Iohannis, potrivit cărora "necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă".

Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui Iohannis, Dragnea a spus: "Fiecare cu obsesiile lui. Klaus Iohannis are aceste obsesii din noaptea alegerilor din decembrie 2016. Să-mi spuneţi dacă vorbesc prea urât despre el".

El a arătat în continuare că "sunt din ce în cel mai mulţi români care se lasă păcăliţi de minciunile lui Iohannis.

"De doi ani tot a spus că nu sunt bani de pensii, că nu se pot acorda facilităţi fiscale în acelaşi timp cu creşteri de pensii şi cu creşteri de salarii, că nu o să ne încadrăm în deficitul de 3%. Numai minciuni alarmiste. Timpul şi realitatea au dovedit ca ceea noi am spus şi ne-am angajat să facem prin programul de guvernare s-a realizat. Aşa se va întâmpla şi acum, din punct de vedere al guvernului - lucru recunoscut şi de secretarul general al Comisiei Europene la întâlnirile pe care le-a avut cu guvernul, cu miniştri, guvernul este pregătit să gestioneze cu succes preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ceea ce face Klaus Iohannis, şi nu numai el, aduce deservicii majore acestei ţări, pentru că încearcă să inducă atât la nivelul opiniei publice din România, cât şi la nivelul opiniei publice internaţionale, că guvernul din ţara lui nu este pregătit să gestioneze această preşedinţie, neavând niciun fel de probă, de dovadă în sensul acesta. Şi ceea ce face este incalificabil din partea unui şef de stat", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, luni, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

"De la 1 ianuarie 2019, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie extrem de importantă, o poziţie extrem de onorantă, o poziţie extrem de solicitantă mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni am fost întrebat de jurnalişti şi am spus că vom face faţă rezonabil, dar numai că între timp lucrurile au luat-o razna. La Guvern nu se mai înţeleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demise şi în acest fel ne trezim în ceasul al 12-lea total, total nepregătiţi. Şi cred că din păcate şi acuma, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea - Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare. Nu există nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave", a afirmat şeful statului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…