Dragnea despre afirmațiile lui Ponta referitoare la Hidroelectrica: O minciună care poate avea consecințe urâte

Dragnea despre afirmațiile lui Ponta referitoare la Hidroelectrica: O minciună care poate avea consecințe urâte

Recentele afirmații ale fostului premier Victor Ponta referitoare la Hidroelectrica sunt o minciună și pot avea consecințe foarte urâte pentru statul român, a declarat luni președintele PSD, Liviu Dragnea.

"Nu am citit (postarea lui Ponta de pe Facebook — n.r.), mi-au spus doi membri ai Guvernului despre această postare. Foarte pe scurt — este o minciună. Dar eu regret că Victor a avut această postare care poate avea consecințe foarte urâte pentru statul român", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Victor Ponta a scris, vineri, pe contul său de Facebook, că includerea Hidroelectrica în Fondul Suveran de Investiții ar putea duce la situația la care statul să piardă controlul asupra companiei.

In 2012 cand am venit la guvernare "Hidroelectrica" fusese devalizata intentionat si avea pierderi de peste 500 milioane...

Posted by Victor Ponta on  Saturday, July 15, 2017

"Liviu Dragnea a decis să nu mai facă listarea și să includă Hidroelectrica în Fondul Național Suveran de Investiții (cel care iată tot întârzie să apară în ciuda presiunilor extraordinare la care au fost supuși și Grindeanu și Tudose)! Cred că acest mod netransparent și total neuzual în practica Uniunii Europene poate duce la situația în care Statul Român va pierde pe degeaba controlul asupra celei mai importante companii pe care încă o deține!!!", a susținut Ponta.

Potrivit acestuia, din profitul obținut în 2016, Guvernul a decis să ia la buget 90%, în loc să ceară companiei să facă investițiile absolut necesare pentru întreținerea și retehnologizarea mijloacelor de producție. "Dacă o ținem așa încă 2-3 ani practic tot profitul și competitivitatea se vor evapora", a mai scris fostul premier.

Ulterior, Ministerul Energiei a precizat că este interesat de partea modernizare și retehnologizare a Hidroelectrica, dar și de construirea de noi capacități de producție și de dezvoltarea companiei , lucru care a fost lăsat deoparte în ultimii ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria