Dragnea, despre alegerile în două tururi: Riscăm să aruncăm țara în aer

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, la Sinaia, referindu-se la propunerea liberalilor privind organizarea alegerilor locale în două tururi, pe care a catalogat-o drept o "năstrușnicie", că există riscul ca stabilitatea României să fie tulburată.

"De asemenea, să discutăm despre poziția noastră față de această năstrușnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. (...) Noi riscăm foarte mult să aruncăm țara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă și pentru Primăria Capitalei, oamenii ăștia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică", a spus Dragnea la ședința grupului PSD din Camera Deputaților.

Astfel, liderul social-democrat a precizat că la reuniunile care au loc la Sinaia mai trebuie discutate prioritățile legislative ale partidului, dar și politica de alianțe a PSD.

"În primul rând, despre principalele priorități legislative ale noastre. De asemenea, cum operaționalizăm mersul unei inițiative până se transformă în lege, cum o prezentăm, în ce structuri o aprobăm, o avizăm, cum o susținem. În al doilea rând, politica de alianțe, pentru că nu vreau să ocolim acest subiect. Este un subiect important, este sfârșitul lunii ianuarie, trebuie să știm exact cum mergem mai departe în alegeri, dacă vrem să facem alianțe cu cineva, în ce fel trebuie să facem aceste alianțe, sunt bune, nu sunt bune", le-a transmis Dragnea deputaților PSD prezenți la întâlnire.

Totodată, el a arătat că fiecare parlamentar va trebui să se implice în campania electorală pentru alegerile locale.

"De asemenea, să discutăm cum fiecare dintre noi, parlamentarii, ne implicăm în aceste alegeri locale pentru că, vă spun cu toată sinceritatea și cu toată prietenia, nu o să fiu de acord ca să muncească toți peste tot. Nu! Fiecare va trebui să aibă o activitate măsurabilă, pentru că eu zic că primul lucru pe care trebuie să îl facem înainte de a ne hotărî care dintre noi mai candidăm este să vedem cum ne implicăm în această campanie care este foarte importantă", a spus președintele PSD.

Ședința grupului PSD din Camera Deputaților va fi urmată de o reuniune a senatorilor PSD și de o ședință a Comitetului Executiv Național al PSD.

AGERPRES/(A—autor: Anamaria Toma, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…