Dragnea despre depunerea unei moțiuni de cenzură: Riscăm să cădem din lac în puț

Dragnea despre depunerea unei moțiuni de cenzură: Riscăm să cădem din lac în puț

Decizia depunerii unei moțiuni de cenzură aparține PSD, dar prin acest demers se riscă"să se ajungă din lac în puț", adică propunerea președintelui Iohannis să nu treacă de Parlament și să se creeze astfel instabilitate politică, a declarat marți președintele PSD, Liviu Dragnea. 

"Dacă o moțiune de cenzură ca fi introdusă, trebuie să fie decisă politic de PSD. PSD-ul încă nu s-a pronunțat. Suntem un partid destul de mare, sigur că tot ce spune Victor Ponta pentru mine este extrem de important, dar răspunderea politică pentru acest partid o am eu. O moțiune de cenzură implică nu numai simpla depunere, strângerea de semnături, să zicem că ajungem în varianta în care guvernul pică. Ajungem la domnul președinte Iohannis, care trebuie sa desemneze un premier care trebuie să vină în Parlament. Noi nu avem nicio garanție că domnul Iohannis va face o propunere care vine din partea noastră sau că face o propunere pe care noi s-o acceptăm. Poate veni tot cu domnul Cioloș, poate veni cu un alt premier — 'guvernul meu 2', 'guvernul meu tehnocrat 2', pe care noi să nu-l acceptăm, și riscăm să ajungem într-o perioadă de instabilitate politică, socială și economică și să ajungem la concluzia că intrăm din lac în puț, adică să ne trezim în situația în care propunerile lui Iohannis să nu treacă la Parlament. Rămâne Cioloș premier interimar cu atribuții limitate și va fi mult mai rău în România", a afirmat Dragnea, la Romania TV.

Președintele PSD a arătat că a discutat cu liderii ALDE și UNPR ca, după alegerile locale, să fie analizate "care sunt urmările posibile".

"Și moțiunea de cenzură, urmată de o posibilă instabilitate politică, să fie ultima opțiune. Dar, ce pot să spun cu certitudine, decizia este la PSD și la aliații noștri. Noi decidem dacă acest guvern rămâne sau pleacă. Dar, tocmai pentru că decizia este la noi, răspunderea este uriașă. Dorința mare din rândurile populației sigur că ne face să fim din ce în ce mai tentați pentru a da jos guvernul. Dar această reacție se poate schimba dacă noi dăm guvernul jos și nu ajunge un guvern de care să răspundem noi și care să fie pe placul cetățenilor.

Și ăsta este motivul pentru care eu, ca președinte de partid, să spun, după 15, 16 sau după 17 iulie, că dăm guvernul jos. (...) Există riscul foarte mare ca, după ce guvernul ar putea cădea, mergând la Cotroceni, să-i facem o propunere președintelui Iohannis, să nu țină cont de ea, să vină tot cu varianta proprie pe care noi să nu o agreem în Parlament și cădem din lac în puț", a argumentat Liviu Dragnea.

În ceea ce privește o posibilă suspendare a președintelui Klaus Iohannis, Dragnea a afirmat că "PSD nu ia în calcul sub nicio formă o asemenea posibilitate, pentru că nu e cazul".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...