Dragnea despre dosarul DGASPC Teleorman: Dacă completul de judecători nu rezistă presiunilor, e posibil să nu dea achitare

Dragnea despre dosarul DGASPC Teleorman: Dacă completul de judecători nu rezistă presiunilor, e posibil să nu dea achitare

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, spune că este posibil ca judecătorii din completul care îl judecă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman să nu reziste "presiunilor" şi să nu îi dea achitarea, "deşi este complet nevinovat".

Întrebat duminică seara, la sediul central al PSD, de ce nu candidează el la alegerile prezidenţiale din toamnă şi că trebuie făcută o analiză în privinţa unui candidat la prezidenţiale între Gabriela Firea şi Călin Popescu-Tăriceanu, Dragnea a răspuns: "Vă spun foarte sincer, eu tot timpul am fost sincer: ca să candidezi trebuie să ai şi posibilitatea".

"Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram preş, eram ghiocel, eram slugă şi nu aveam nicio problemă acum, ca alţii, şi PSD era un partid cuminte, care nu făcea ceea ce a făcut. Dar nu era vorba de teamă. Dacă completul de judecată va rezista presiunilor inimaginabile care s-au făcut şi se fac în continuare asupra lor vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat. Dacă nu vor rezista, nu vor da achitare", a afirmat liderul PSD.

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. La ultimul termen al procesului, din 20 mai, un procuror de la DNA a cerut judecătorilor să îl condamne pe Dragnea şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, pentru care a fost achitat la instanţa de fond. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Andreea Rotaru, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...