Dragnea despre pensiile speciale: S-a greşit când s-a făcut legea. S-a făcut electoral

Dragnea despre pensiile speciale: S-a greşit când s-a făcut legea. S-a făcut electoral

Dragnea, în direct la România TV: „S-a greşit când s-a făcut legea. S-a făcut electoral, s-a făcut poate cu bună credinţă, dar cu multă neştiinţă, dar aplicarea ei an de an fără să fie schimbată ducea în câţiva ani de zile la un blocaj pentru că în fiecare an cresc salariile, în fiecare an impactul bugetar era foarte mare şi este bine să înţelegem că aceste pensii de serviciu nu sunt alimentate din contribuţia celor care beneficiază, ci sunt alimentate din bugetul de stat. Datorită acestei legi, anul trecut au ieşit la pensie peste 12 mii, până să fie vorba de această ordonanţă, în primele luni ale anului au ieşit vreo 7 mii, deci legea în sine a generat aceste efecte destul de periculoase”.

Amintim că legea s-a făcut la inițiativa unui grup de 16 parlamentari PSD. Iar amendamentul care a dus la explozia pensiilor speciale, prin care pensiile militare de stat se indexează anual cu 100% din rata inflației, la care se adaugă 50 % din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent a fost propus de senatorul PSD Șerban Nicolae.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!