Dragnea despre proiectele de ordonanță pe Justiție: Subiectul trebuie închis într-un fel sau altul

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat marți că subiectul referitor la proiectele celor două ordonanțe privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale "trebuie închis într-un el sau altul".

"Am ajuns ca-n povestea cu 'Petrică și lupul'. Vă asigur că, dacă vom avea vreodată ceva de la Guvern adoptat în privința asta, o să comentez. Ceea ce însă aștept eu și așteaptă toți cei care au votat acest Guvern este să decidă. Și în privința asta trebuie să ia o decizie: ori iau o decizie că nu decid nimic, ori iau o decizie că adoptă ceva. Dar să decidă, pentru că nu se mai vorbește de temele economice — sunt o grămadă de măsuri economico-sociale pe care le-am adoptat și urmează să le adoptăm. Și în tot acest baraj de comunicare nu mai comunicăm aceste lucruri. Rugămintea mea a fost și este să închidă acest subiect într-un fel sau altul și, de asemenea, să decidă lucrurile în care cred ei, nu în care cred alții sau lucruri în care nu cred alții, pentru că trebuie să înțeleagă că reprezintă un guvern legitim, rezultat dintr-un vot al Parlamentului ales legitim și democratic și trebuie să-și exercite prerogativele acestei poziții constituționale pe care o au", a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Întrebat cum comentează, ca președinte al PSD, aceste ordonanțe, Dragnea a răspuns: "Vreau să le văd, pentru că vreau și eu să știu de ce a ieșit lumea în stradă. Eu n-am înțeles".

El a adăugat că a văzut doar forma apărută și în presă. "Eu nu sunt sigur că forma aia e forma care va intra vreodată în Guvern. (...) Mă abțin să comentez ceva care nu există sau care apare modificat", a arătat liderul PSD.

Întrebat dacă este supărat pe ministrul Justiției, Liviu Dragnea a precizat că este supărat doar pe faptul că acest subiect blochează comunicarea pe alte teme.

"Sunt supărat pe faptul că, de o perioadă de timp, de o săptămână — două, în loc să comunicăm pe teme economice pe care le îndeplinim — este un calendar pe care nu l-a mai asumat nimeni și pe care îl îndeplinim punct cu punct — nu mai comunicăm pentru că la fiecare întâlnire, și astăzi, la ÎCCJ, eram întrebat de aceste lucruri. Cred că trebuie să se închidă într-un fel subiectul ăsta. Se discută și la televiziuni, și e normal să se discute. Și trebuie închis subiectul într-un fel sau altul", a spus președintele Camerei Deputaților.

El a menționat că a transmis acest mesaj și comisiei de supraveghere a activității Guvernului din cadrul PSD.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…