Dragnea despre sechestrul DNA: Cei care sunt împotriva mea se ascund în spatele unor instituții

Dragnea despre sechestrul DNA: Cei care sunt împotriva mea se ascund în spatele unor instituții

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a afirmat marți că aceia care sunt împotriva sa se ascund în spatele unor instituții și "crucifică oameni" și a reafirmat că a fost făcut țintă de aceștia, de această dată urmărindu-se "blocarea Legilor Justiției".

 El s-a referit astfel la o informație care citează surse judiciare conform cărora suspecții din dosarul "Tel Drum" sunt așteptați marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a lua la cunoștință sechestrul impus de anchetatori în acest caz.

"Îl văd foarte interesant (sechestrul DNA — n.r.), în sensul că, sigur, noi încă mai credeam și unii mai credem că putem deveni o țară normală în care nu afli din presă lucrurile astea — informații date pe surse, nu, pe canale neoficiale și nelegale. Am fost făcut țap ispășitor la referendumul din 2012 pentru că trebuia — nu? — să se păstreze cinstea obrazului cuiva la cele două milioane de voturi fraudate, după ce au votat 7,4 milioane de români și au votat degeaba, s-a ajuns la a fi condamnat pentru că s-au trimis niște sms-uri de la partid și, de fapt, oamenii au venit la vot, am fost făcut țintă de câte ori PSD-ul a vrut să facă ceva important pentru România. Acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca Legile Justiției și de către cine? De către oamenii care se ascund. Eu sunt președintele Camerei, dar sunt doar un om. Sunt președintele PSD, sunt tot doar un om, dar totuși sunt un om cu față, cu vorbe, adică sunt la vedere, cei care sunt împotriva mea se ascund în spatele unor instituții și crucifică oameni, dar, așa cum am convenit la CExN, am spus colegilor mei să facă abstracție de toate aceste lucruri împotriva mea și să-și urmeze drumul așa cum am stabilit în campania electorală pe lângă măsurile economice și măsurile pentru a face dreptate în țară", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va merge marți la DNA, el a confirmat: "O să merg ca să iau în primire sechestrul. Urmează probabil și sechestrul pe viață". "Nu am cu ce să fiu șantajat, dar despre subiectele astea o să avem timp să vorbim. (...) Aflați de la DNA, pentru că vă dă toate informațiile", a adăugat liderul PSD.

Suspecții din dosarul "Tel Drum" sunt așteptați marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a lua la cunoștință sechestrul impus de anchetatori în acest caz , au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Pe 13 noiembrie, DNA anunța că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârșite în dosarul "Tel Drum" în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia