Dragnea despre votul privind cererea DNA în privința Rovanei Plumb: Eu am spus că nu voi vota

Dragnea despre votul privind cererea DNA în privința Rovanei Plumb: Eu am spus că nu voi vota

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că susține în continuare eliminarea imunității pentru parlamentari, dar și pentru președinte, dacă această prevedere poate fi scoasă din Constituție.

 El a reiterat că nu va vota pentru cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

"Abia a venit cererea de la DNA. Eu am spus că nu voi vota", a amintit Dragnea.

"Nu s-a schimbat nimic, în continuare am aceeași situație și aproape orice parlamentar are aceeași situație. Dacă vom reuși vreodată să scoatem din Constituție asta, dar pentru toată lumea, nu vreau să vă supărați, și pentru președinte care, fiind un om foarte cinstit, nu are de ce să fie afectat de asta. Atunci nu va mai fi această problemă, nu vom mai avea aceste discuții", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă își menține declarația potrivit căreia este de acord să se elimine imunitatea pentru parlamentari.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…