Dragnea: Domnul Cioloş este o păpuşă care este pusă să vorbească atunci când altcineva nu doreşte

Dragnea: Domnul Cioloş este o păpuşă care este pusă să vorbească atunci când altcineva nu doreşte

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, este de părere că fostul premier Dacian Cioloş "este o păpuşă care este pusă să vorbească atunci când altcineva nu doreşte", susţinând că acesta, precum şi Ludovic Orban şi Klaus Iohannis "au în mână nişte instrumente umane care încă mai conduc instituţii de forţă".

Dragnea a reacţionat astfel la declaraţia făcută, miercuri, de Cioloş potrivit căreia premierul Viorica Dăncilă va trebui să dea socoteală, "inclusiv la Parchet", pentru că "încearcă să ascundă ilegalităţile care au loc în România".

"Nu putem uita, românii nu pot uita dezastrul guvernării conduse de Dacian Julien Cioloş, nu pot uita lucrul acesta. Cioloş nu are nici un fel de tresărire în ceea ce priveşte interesul României. De asemenea, această ameninţare permanentă din partea lui Cioloş, din partea lui Orban, din partea lui Iohannis cu dosare penale confirmă de fapt ceea ce spunem noi - că aceşti indivizi au în mână nişte instrumente umane care încă mai conduc nişte instituţii de forţă şi de represiune în România şi tot ameninţă cu astea", a declarat Dragnea miercuri la România TV.

Liviu Dragnea susţine că Viorica Dăncilă şi-a apărat ţara în Parlamentul European, adăugând că o eventuală plângere ar putea fi făcută, în contextul în care "lumea e plină de turnători".

"Pentru ce să plătească doamna Dăncilă? Că îşi apără ţara? Contribuie prin programul de guvernare la dezvoltarea acestei ţări? Pentru că prin programul de guvernare milioane de pensionari an de an o să aibă pensii mai mari, pe care alţii le-au tăiat înainte şi pe care Cioloş nici măcar nu s-a gândit să le actualizeze? Hai să fim serioşi! Lumea e plină de turnători. Asta înseamnă statul paralel. Nişte şmecheri care stau în spate şi nişte păpuşi care sunt scoase la înaintare", a spus Dragnea.

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedinte fondator al Mişcării România Împreună (RO+), spune că "o demisie de urgenţă" a prim-ministrului Viorica Dăncilă "ar fi un minim act de bun-simţ" . Într-un comunicat transmis miercuri, Mişcarea România Împreună afirmă că dezbaterile din Parlamentul European, care au avut loc în prezenţa premierului Dăncilă, "demonstrează că România a ajuns să aibă un guvern nedemn şi ilegitim".

Totodată, Mişcarea România Împreună susţine că Dăncilă trebuie să dea socoteală atât Parlamentului României, cât şi celui european, în virtutea mandatului de premier şi ca urmare a normelor democraţiei şi tratatelor europene.

"'A da socoteală' este o ruşine doar pentru cei incompetenţi şi rău intenţionaţi. Ştim cu toţii că Viorica Dăncilă încearcă să ascundă ilegalităţile care au loc în România şi că încercările sale de a minţi fac parte din planul PSD de a destructura democraţia. Îi recomandăm la modul cel mai serios să încerce să dea socoteală în faţa instituţiilor care sunt abilitate să îi ceară acest lucru. Şi, pentru că PSD nu va putea abroga toate legile din lume, doamna Dăncilă va da socoteală pentru faptele domniei sale inclusiv la Parchet", se mai arată în comunicatul RO+. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...