Dragnea: Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou

Dragnea: Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că așteaptă rezultatele oficiale ale votului, urmând ca apoi să aibă discuții cu colegii de partid și ALDE pentru a anunța propunerea de premier.

*ALERTĂ Exit-poll CURS și Avangarde/ La Senat: PSD — 45,2%, PNL — 21,8%; la Cameră: PSD — 45,5%, PNL — 21,7%

*ALERTĂ UPDATE Exit-poll IRES/ La Senat: PSD — 45,9%, PNL — 20,7%; la Camera Deputaților: PSD — 45,8%, PNL — 20,8%

*ALERTĂ LIVE UPDATE Alegeri parlamentare 2016 | Secțiile de votare s-au închis la ora 21,00 | BEC: Prezența la urne, la nivel național, până la ora 21,00 a fost de 39,49% (Infografice)

''Așteptăm întâi rezultatele oficiale ale votului. Avem, din păcate, așa cum știți, o experiență nefericită din 2009, nu vreau să mai ajungem în acea situație. Așa cum am fost cumpătați și responsabili toată campania o să fim și în zilele următoare. Nu este nicio grabă, nu se numește mâine (premierul — n.r.). Noi nu am anunțat o variantă de prim-ministru în această campanie pentru că am vrut și am reușit până la urmă să transmitem românilor ce vrem să facem pentru ei. În schimb, ceilalți, și mă refer la cele două partide aliate în susținerea tehnocraților, au personalizat foarte mult această campanie. Practic, ei au împins discuția înspre Liviu Dragnea versus Dacian Cioloș. Românii au cam hotărât astăzi. Vom avea o discuție serioasă în partid (...) și în zilele următoare o să ne cristalizăm poziția pe care o vom comunica, după ce rezultatele vor fi oficiale", a spus Dragnea, întrebat cine va fi premierul propus de PSD-ALDE, dacă aceste două partide vor avea majoritate.

El a subliniat că cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare nu trebuie să își bată joc de "dorința masivă a românilor.

"Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau unor instituții, nici nu am de gând să le tratez cu indiferență. Este un vot care ne încarcă pe toți, inclusiv pe mine care am condus și campania și programul și partidul, cu o uriașă responsabilitate. Eu nu mă joc cu votul de astăzi", a punctat Dragnea.

Întrebat care va fi relația unui viitor guvern social-democrat cu președintele Klaus Iohannis, Dragnea a precizat că "PSD va avea o relație instituțională perfectă cu președintele României, dacă va primi același tip de relație".

"Începând de astăzi, începând de mâine, că poate în noaptea asta unii sunt foarte supărați, toți trebuie să lăsăm la o parte orice dușmănie, din partea noastră nu e, nu a fost niciodată și nici nu va fi, singura miză care contează este România și viața românilor", a mai spus liderul social-democraților.

În același timp, el a arătat, întrebat ce vor face social-democrații dacă președintele nu va desemna premier de la PSD, că nu pleacă de la ideea că președintele Iohannis nu respectă votul românilor și a adăugat că refuză să creadă că șeful statului "este un om care nu înțelege ce s-a întâmplat astăzi".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina