Dragnea îi cere lui Cioloș să prezinte în Parlament un raport privind situația economică reală a țării

Dragnea îi cere lui Cioloș să prezinte în Parlament un raport privind situația economică reală a țării

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis joi o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș în care îi solicită acestuia o poziție oficială a Guvernului referitoare la măsuri "care îi îngrijorează pe cetățeni", între care plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activități independente prin schimbarea Codului fiscal. 

De asemenea, liderul social-democraților îi solicită prim-ministrului să prezinte "de urgență în fața Camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situația economică reală a țării".

"Consider că este absolut necesar să avem o poziție clară din partea dumneavoastră cu privire la intențiile reale ale Guvernului, întrucât informațiile contradictorii care vin, în mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului generează confuzie și îngrijorare în rândul investitorilor, salariaților și al tuturor celorlalți cetățeni", se arată în documentul adresat premierului, transmis AGERPRES.

Liviu Dragnea argumentează că, în ultima perioadă, au apărut în spațiul public "mai multe semnale alarmante privind intenția Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activități independente prin schimbarea radicală a Codului fiscal".

"Aș vrea să subliniez cât se poate de clar că mă opun categoric acestor măsuri, pe care le consider extrem de dăunătoare și contrare acțiunilor care ar trebui întreprinse pentru relansarea activității economice din România. Mai mult decât atât, există o întrebare chiar mai îngrijorătoare decât cele de mai sus: intenția Guvernului de a lua astfel de măsuri are cumva la bază o înrăutățire a indicatorilor economici în țara noastră? Din acest motiv, vă rog să prezentați de urgență în fața Camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situația economică reală a țării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial și creșterea economică estimată care stă la baza execuției bugetare", afirmă președintele PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...