Dragnea: Îi solicit președintelui să respecte Constituția și să se abțină în a se implica în competiția electorală

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a solicitat joi șefului statului să respecte Constituția și să se abțină în a se implica în competiția electorală dintre partidele politice.

"Președintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Din declarația sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloș să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români. Îi reamintesc domnului președinte ce scrie în Constituția României pe care a jurat cu mâna pe Biblie că o va respecta: 'suveranitatea aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere. Niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu'. Așadar, îi solicit președintelui Iohannis să respecte Legea fundamentală a statului român și să se abțină de la a se implica în competiția electorală dintre partidele politice", a scris Dragnea, pe Facebook.

Potrivit liderului PSD, viitoarea guvernare va fi constituită așa cum vor hotărî cetățenii prin vot.

"Experimentul "Guvernul meu" a eșuat. Românii decid, prin vot, cine să conducă această țară și cine le poate crea un viitor mai bun", a susținut Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis a anunțat joi că, după alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza în funcția de premier o persoană independentă politic.

"După alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru poziția de premier al României", a precizat șeful statului, după ce a participat la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European.

El a adăugat că premierul Dacian Cioloș va trebui să răspundă, în perioada următoare, dacă rămâne independent sau dacă își declară simpatia ori adeziunea pentru un partid politic.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

5 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut