Dragnea, întrebat despre funcțiile pe care le deține, în cazul unui verdict nefavorabil vineri: Nu o să mai fie

Dragnea, întrebat despre funcțiile pe care le deține, în cazul unui verdict nefavorabil vineri: Nu o să mai fie

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, președinte executiv al PSD, a declarat miercuri, ca răspuns la o întrebare legată de funcțiile pe care le deține, în cazul unui verdict nefavorabil al judecătorilor, vineri, în dosarul referendumului, că acestea "nu o să mai fie", dar speră totuși "că nu o să fie cazul". "Știți foarte bine răspunsul la întrebarea asta (funcțiile ? — n.r.). Nu o să mai fie. E normal. Să sperăm totuși că nu o să fie cazul, eu sper să fie o sentință bună pentru mine și pentru adevăr", a spus Dragnea.

El a precizat că așteaptă "cu interes" sentința, abținându-se, ca și până acum, de la comentarii.

"În ceea ce privește ziua de vineri, o aștept și eu așa cum o așteptați și dumneavoastră, cu sentimente diferite. Așa cum doi ani și ceva m-am abținut de la comentarii, așa o să fac și până vineri. Aștept cu interes", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat, pentru 15 mai, pronunțarea în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele